Hoe Maak Je Een Foto Van Een Video

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Foto Van Een Video
Hoe Maak Je Een Foto Van Een Video

Video: Hoe Maak Je Een Foto Van Een Video

Video: Hoe Maak Je Een Foto Van Een Video
Video: Foto's in je video monteren | Zo doe je dat! | de Videomakers 2024, Mei
Anonim

Wanneer u een video bekijkt, zult u merken dat afzonderlijke frames er veel beter uitzien dan foto's die op hetzelfde moment en op dezelfde plaats zijn gemaakt. Sla in dit geval gewoon het gewenste frame uit de video op. Na eenvoudige verwerking kan het een goede foto blijken te zijn.

Hoe maak je een foto van een video
Hoe maak je een foto van een video

Het is nodig

  • - Photoshop-programma;
  • - Movie Maker-programma;
  • - VirtualDub-programma.

instructies:

Stap 1

Om het frame als een apart bestand op te slaan voor verdere verwerking, opent u de video in de editor of speler. De keuze van het programma hangt vooral af van het formaat waarin de clip wordt opgeslagen. Als uw video is opgenomen in een van de formaten die door Movie Maker worden ondersteund, sleept u het bestandspictogram met de muis naar het editorvenster.

Stap 2

Plaats het bestand op het plakbord. Dit kan met de toetsencombinatie Ctrl + D. Plaats de cursor op het frame van waaruit u een foto gaat maken. U kunt de schuifregelaar met de muis verplaatsen of de afspeelbedieningsknoppen gebruiken, die te zien zijn onder het spelervenster.

Stap 3

Klik op de knop "Snapshot maken". Deze knop is ook te zien onder de speler. Selecteer een locatie om de afbeelding op te slaan in het dialoogvenster dat wordt geopend en schrijf de naam van het bestand.

Stap 4

Als je te maken hebt met geïnterlinieerde video die mogelijk niet correct wordt weergegeven in Movie Maker, open je het bestand in VirtualDub. Plaats de cursor op het frame dat u wilt opslaan. Dit kan door het afspelen te starten met de Play-knop. U kunt de huidige frame-aanwijzer naar de onderkant van het VirtualDub-venster slepen.

Stap 5

Selecteer de optie Filters in het menu Video en klik op de knop Toevoegen. Selecteer Deinterlace in de filterlijst. Er zijn zeven opties voor dit filter, kies degene die het beste bij je video past.

Stap 6

Gebruik de sneltoets Ctrl + 2 om het frame op te slaan. Daarna wordt de afbeelding naar het klembord gestuurd, van waaruit u deze in het document van de grafische editor kunt plakken.

Stap 7

Bewerk het opgeslagen frame in een grafische editor. Als u het kader in een bestand hebt opgeslagen, opent u dat bestand in Photoshop. Als het frame op het klembord is geplaatst, maakt u een nieuw bestand met de opdracht Nieuw in het menu Bestand. Plaats de afbeelding in een nieuw document met de opdracht Plakken van het menu Bewerken of door op Ctrl + V te drukken.

Stap 8

Als je een van de momenten hebt gekozen waarop het onderwerp in het kader bewoog om in een foto te veranderen, kan de toekomstige foto enigszins wazig blijken te zijn. Dit kan worden gecorrigeerd met het Smart Sharpen-filter uit de Sharpen-groep van het Filter-menu. Stel in het filterdialoogvenster het vervagingstype in op Bewegingsonscherpte. Pas de hoek van de te neutraliseren vervaging, de straal en de hoeveelheid aan. Dit alles kan worden gedaan door te focussen op het veranderen van de afbeelding in het voorbeeldvenster.

Stap 9

U kunt een eenvoudig kader rond het opgeslagen kader maken. Om dit te doen, voegt u een nieuwe laag toe met de opdracht Laag uit de groep Nieuw van het menu Laag. Selecteer het gereedschap Rechthoekig selectiekader in het gereedschapspalet. Selecteer met deze tool het deel van het frame dat niet door het frame wordt bedekt. Gebruik de opdracht Omkeren in het menu Selecteren. Gebruik de Paint Bucket Tool om het resulterende frame te vullen met een geschikte kleur.

Stap 10

Sla de foto op met de opdracht Opslaan of Opslaan voor web in het menu Bestand. Selecteer jpg-formaat om op te slaan. Als je een afbeelding met een kader op een aparte laag tot je beschikking wilt hebben, sla het bestand dan op in psd-formaat met de opdracht Opslaan als.

Aanbevolen: