Hoe Maak Je Een Videoclip?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Videoclip?
Hoe Maak Je Een Videoclip?

Video: Hoe Maak Je Een Videoclip?

Video: Hoe Maak Je Een Videoclip?
Video: TUTORIAL: HOE MAAK JE EEN VIDEOCLIP? 2024, Mei
Anonim

Om je vrienden te vertellen hoe je je vakantie hebt doorgebracht, is het niet nodig om een lange video over je avonturen te uploaden naar een video-hostingsite. Het is voldoende om een korte maar dynamische snede te maken van het beeldmateriaal.

Hoe maak je een videoclip?
Hoe maak je een videoclip?

Het is nodig

  • - Movie Maker-programma;
  • - filmpje.

instructies:

Stap 1

Bekijk de video waaruit je gaat knippen door deze in een videospeler te openen en bepaal welke delen van de video je nodig hebt. Maak een knipplan, waarin wordt aangegeven in welke volgorde en welke afleveringen in de uiteindelijke video zullen verschijnen. Noteer de begin- en eindtijden van elk segment in het 0:00-formaat. Dit maakt het voor u gemakkelijker om de gewenste aflevering te vinden en uw werk te versnellen.

Stap 2

Open het videobestand in Movie Maker. Open hiervoor de map met uw video in de verkenner en sleep het bestand met de muis naar het video-editorvenster. Door het bestand op deze manier te importeren, hoeft u zich niet bezig te houden met het grote aantal korte clips waarin Movie Maker standaard video splitst die wordt geïmporteerd met de optie Video importeren in het venster Filmbewerkingen.

Stap 3

Sleep de video met de muis naar de tijdlijn onderaan de video-editor. Zoek het begin van het eerste fragment van het toekomstige snijden. Om dit te doen, beweegt u de cursor over de tijdgestempelde schaal. De tijdcode van het huidige frame verschijnt naast de aanwijzer. Verplaats de cursor naar het punt dat u in het plan hebt gemarkeerd als het begin van het eerste fragment en klik met de linkermuisknop. Knip de video uit met de opdracht Verdelen in het menu Clip.

Stap 4

Selecteer het videofragment voorafgaand aan de knipplaats door er met de linkermuisknop op te klikken. Verwijder dit fragment met de Delete-toets.

Stap 5

Zoek het einde van het eerste fragment dat moet worden gesneden en plaats de cursor op deze plaats. Knip de video met dezelfde opdracht Knippen.

Stap 6

Zoek het begin van het volgende videosegment. Knip de video ervoor en verwijder het onnodige videosegment dat zich tussen de twee scènes bevindt die u hebt geselecteerd om te knippen. Om een fragment te verwijderen, selecteert u het en drukt u op de Delete-toets. Verwijder op dezelfde manier alle onnodige fragmenten van de tijdlijn.

Stap 7

Wijzig indien nodig de volgorde van de fragmenten. De handigste manier om dit te doen is in de storyboard-modus. Schakel ernaartoe met de knop boven de tijdlijn. Elk segment wordt nu weergegeven als een rechthoek met het eerste frame van de video. Verander de volgorde van de videoclips met de muis.

Stap 8

Voeg zo nodig overgangen toe tussen de afzonderlijke fragmenten. Om dit te doen, selecteert u de opdracht "Video-overgangen" in het menu "Extra". Sleep met dezelfde muis de miniatuur van de geselecteerde overgang naar de pijl tussen de videosegmenten.

Stap 9

Bewaar de videobeelden. Om dit te doen, selecteert u in het venster "Bewerkingen met films" de optie "Opslaan op computer". Nadat u op dit bijschrift heeft geklikt, wordt een stapsgewijze wizard voor het opslaan van een videobestand geopend. Voer de bestandsnaam in en specificeer de locatie op uw computer waar u de video-opname gaat opslaan. Wacht tot het bestand is opgeslagen.

Aanbevolen: