Hoe Maak Je Een Achtergrond In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Achtergrond In Photoshop
Hoe Maak Je Een Achtergrond In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Achtergrond In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Achtergrond In Photoshop
Video: NIEUWE selectietool van Photoshop testen - Achtergrond verwijderen met 1 klik?! 2024, Mei
Anonim

Bij het verwerken van foto's is het vaak nodig om de achtergrond volledig te vervangen of gedeeltelijk te bewerken. De achtergrond voor een dergelijke afbeelding kan worden gemaakt met behulp van verloop, kleurvullingen en penselen.

Hoe maak je een achtergrond in Photoshop
Hoe maak je een achtergrond in Photoshop

Het is nodig

  • - Photoshop-programma;
  • - afbeelding.

instructies:

Stap 1

Om de eenvoudigste achtergrond te maken, moet je een laag maken en deze met kleur vullen. Open het bestand met het object waaraan u een nieuwe achtergrond wilt toevoegen met behulp van de optie Openen van het menu Bestand en ontgrendel de enige laag waaruit de geladen afbeelding bestaat door te dubbelklikken op het slotpictogram.

Stap 2

Gebruik de optie Effen kleur in de groep Nieuwe opvullaag van het menu Laag, voeg een laag gevuld met kleur toe aan het bestand en sleep deze onder de ontgrendelde foto. Schakel het gereedschap Lasso in, gebruik het om het object op de voorgrond te omlijnen en voeg een masker toe aan de laag door op de knop Laagmasker toevoegen te klikken.

Stap 3

Maak een schaduw om het object visueel van de achtergrond te scheiden. Gebruik hiervoor de optie Laag dupliceren van het menu Laag om de laag met het object te kopiëren en deze in een voorinstelling voor de schaduw te veranderen, deze met zwart te vullen of de laag donkerder te maken met het filter Helderheid / Contrast, te vinden in de groep Aanpassingen van het menu Afbeelding. Stel de parameter Contrast in op de maximaal mogelijke waarde en stel de waarde voor Helderheid in op het minimum.

Stap 4

Vervaag het gecreëerde zwarte silhouet met de optie Gaussiaans vervagen van de groep Vervagen van het menu Filter. Verplaats de schaduw onder de laag met het object of de vorm die het werpt, schakel het gereedschap Verplaatsen in en verplaats de donkere laag naar de kant tegenover die van waaruit het licht op het object valt. U kunt de dekking van de schaduw verminderen door de parameter Dekking aan te passen om de afbeelding realistischer te maken.

Stap 5

Een donkere achtergrond kun je wat opvrolijken door een lichtvlek te maken met een verloopvulling. Voeg een laag toe aan het bestand met behulp van de knop Een nieuwe laag maken, schakel het gereedschap Verloop in de modus Radiaal verloop in en vul de gemaakte laag met een radiaal verloop met een licht midden en donkere randen. Als het middelste deel donker is, schakel je de optie Omkeren in de verloopinstellingen in en herhaal je de vulling.

Stap 6

Verplaats het verloop onder het object en de maskerlaag. Je kunt de lichtvlek op de achtergrondlaag elke vorm geven door de randen lichtjes uit te vegen met de Smudge Tool.

Stap 7

Gebruik willekeurig verspreide penseelafdrukken van verschillende groottes om diepte aan de achtergrond toe te voegen. Deze methode kan handig zijn als de achtergrondkleur het niet mogelijk maakt om schaduwen te simuleren. Maak een nieuwe transparante laag, schakel het penseel in en selecteer een rond staal op het tabblad Vorm van penseeluiteinde van het palet Penselen.

Stap 8

Schakel op hetzelfde tabblad de optie Afstand in en pas de waarde ervan aan zodat er een aanzienlijke afstand is tussen de afzonderlijke penseelmarkeringen. Ga naar het tabblad Shape Dynamics en stel de Size Jitter in op ongeveer zestig procent. Hiermee kunt u afdrukken van verschillende formaten krijgen. Schakel op het tabblad Verstrooiing de optie Beide assen in en pas de spreiding van de penseelmarkeringen aan, waarbij u zich richt op de verandering in de afbeelding in het voorbeeldvenster.

Stap 9

Vul de laag met penseelstrepen. Vervaag de markeringen een beetje met het filter Gaussiaans vervagen. Voeg nog een laag toe aan het document en plaats er in willekeurige volgorde de afdrukken van dezelfde borstel op, waarbij de diameter wordt vergroot. Pas een vervaging toe op deze laag en verklein de straal in vergelijking met de vorige. Verklein de transparantie van de gemaakte lagen en breng ze onder de laag met het voorgrondobject.

Stap 10

Om het bestand met alle achtergronddetails op afzonderlijke lagen op te slaan, gebruikt u de optie Opslaan als in het menu Bestand en kiest u het psd-formaat. Selecteer het jpg-formaat om te bekijken of te uploaden naar internet.

Aanbevolen: