Hoe Maak Je Een Achtergrond In Een Foto

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Achtergrond In Een Foto
Hoe Maak Je Een Achtergrond In Een Foto

Video: Hoe Maak Je Een Achtergrond In Een Foto

Video: Hoe Maak Je Een Achtergrond In Een Foto
Video: NIEUWE selectietool van Photoshop testen - Achtergrond verwijderen met 1 klik?! 2024, April
Anonim

Achtergrondvervanging is een manier om elke gewone foto om te zetten in een origineel werk door mensen aan de kust te plaatsen of te omgeven door prachtige interieurs, ongeacht tegen welke achtergrond ze oorspronkelijk zijn gefotografeerd. De grootste moeilijkheid bij het veranderen van de achtergrond is de noodzaak om het object of de persoon die u op de nieuwe achtergrond wilt plaatsen zorgvuldig en gelijkmatig in de foto te knippen en te selecteren, zodat de afbeelding er mooi en geloofwaardig uitziet.

Hoe maak je een achtergrond in een foto
Hoe maak je een achtergrond in een foto

Noodzakelijk

Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Open de foto waarmee u wilt werken. Selecteer vervolgens het gereedschap Magnetische lasso in de werkbalk en stel de parameters voor doezelen in (2 pixels). Selecteer met Lasso de menselijke figuur in de foto zo gelijkmatig mogelijk, sluit de lijn en roep het snelmasker op met de toets Q. Corrigeer in de snelmaskermodus de onvolkomenheden en tekortkomingen van de selectie.

Stap 2

Neem vervolgens het gereedschap Penseel en verf met een dun penseel de gebieden die niet in de selectie zijn opgenomen, en die ook op de nieuwe achtergrond moeten worden geplaatst, met wit met wit. Dit geldt met name voor haar en kapsel, dat meestal moeilijker te onderscheiden is. Gebruik een zwarte borstel om over de gebieden te schilderen die niet in de selectie zouden moeten passen. Verlaat vervolgens de snelmaskermodus.

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op de selectie en kopieer deze naar een nieuwe laag (Laag via kopiëren). Maak de achtergrond onzichtbaar, zodat je selectie op een transparante achtergrond staat (klik op het oogpictogram op de achtergrondlaag). Kijk of in deze modus de originele achtergrond niet zichtbaar is door het uitgesneden beeld. Als de achtergrond nog steeds zichtbaar is, gebruikt u de gum en de spons om uw onderwerp verder te verfijnen.

Stap 4

Open nu de foto of tekening die je als nieuwe achtergrond op de foto wilt zetten. Verplaats de geselecteerde afbeelding van een persoon met de cursor en de muis naar de nieuwe achtergrond. Om de persoon er natuurlijk uit te laten zien tegen de nieuwe achtergrond, past u de verhoudingen en maten handmatig aan met de opdracht Vrije transformatie.

Stap 5

Dupliceer de uitgesneden foto van de persoon. Bewerk op een kopie van deze laag de kleurcorrectie en niveaus zodat ze overeenkomen met het kleurengamma en de helderheid van de nieuwe achtergrond.

Stap 6

Gebruik een verlichtingsfilter om het beste licht en verschillende overvloeimodi voor lagen te vinden. Vind degene die het beste past bij het uiteindelijke uiterlijk van uw foto.

Aanbevolen: