Hoe De Taal Op Een Laptop Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Taal Op Een Laptop Te Veranderen
Hoe De Taal Op Een Laptop Te Veranderen

Video: Hoe De Taal Op Een Laptop Te Veranderen

Video: Hoe De Taal Op Een Laptop Te Veranderen
Video: How To Change Language In Windows 10 Operating System 2024, Mei
Anonim

Als u vreemde woorden in de tekst moet gebruiken, gebruik dan een speciale optie door deze te selecteren op het toetsenbord of het werkpaneel van uw laptop. Tegelijkertijd kan elke gebruiker de handigste sneltoetsen gebruiken en deze voor zichzelf aanpassen.

Hoe de taal op een laptop te veranderen
Hoe de taal op een laptop te veranderen

Het is nodig

notitieboekje

instructies:

Stap 1

De toetsenbordtoetsen Ctrl, alt="Image" en Shift zijn de belangrijkste hulpmiddelen bij het werken op een computer. Het is met name het gebruik ervan dat de gebruiker helpt bij het configureren en opslaan van de noodzakelijke parameters van de taalbalk.

Stap 2

Om dit te doen, moet u naar het menu "Start" gaan, dat zich in de linkerbenedenhoek van het bureaublad bevindt. Met deze knop beginnen alle basishandelingen die met de laptop worden uitgevoerd en de instellingen van alle basisparameters.

Stap 3

Om de eigenschappen van de taalbalk vanuit het menu "Start" te wijzigen, gaat u naar het gedeelte "Configuratiescherm" en selecteert u de regel "Regionale en regionale normen" in de lijst in het geopende venster. Klik op dit label en maak de nodige instellingen.

Stap 4

Deze sectie bevat een aantal speciale subsecties. Deze omvatten "Talen en toetsenborden", "Locatie", "Formaten", "Geavanceerd". Selecteer in het menu Formaten de taal die als standaardtaal moet worden gebruikt. Hier kunt u ook andere eigenschappen van uw computer definiëren, met name specificeren in welk formaat u korte en volledige registraties van datums, tijden, etc. wilt maken.

Stap 5

De sectie "Toetsenborden en talen" helpt u bij het configureren van de eigenschappen van de taalbalk, de plaatsing op het bureaublad en, indien nodig, verbergen of vastzetten op de werkbalk.

Stap 6

Geef in het gedeelte "Talen en tekstinvoerservices" in het submenu "Algemeen" de taal op die u als hoofdtaal wilt gebruiken bij het typen. Het subitem "Taalbalk" is vereist voor de instellingen van de taalbalk. Door een van de items in deze sectie te selecteren, kan de taalbalk overal op het bureaublad worden geplaatst, aan de werkbalk worden vastgemaakt, worden verborgen, transparant worden gemaakt, extra pictogrammen worden weergegeven, enz.

Stap 7

Met het derde item van het gedeelte "Talen en tekstinvoerservices" kunt u de meest geprefereerde sneltoets instellen voor het wijzigen van de taal. Open hiervoor het subitem "Switch toetsenbord" en bekijk welke van de lay-outopties momenteel wordt gebruikt. Als u niet tevreden bent met de beschikbare knoplay-out, selecteert u de lay-out die het beste bij u past. Klik op de knop met de tekst Sneltoets wijzigen en vink een van de voorgestelde gebruiksscenario's aan om de toetsenbordinvoertaal en toetsenbordindeling te wijzigen. In dit geval worden de combinaties Alt + Shift of Ctrl + Shift gebruikt. Selecteer het gewenste item en sla de wijzigingen op door op de knop OK te klikken. Na het invoeren van deze parameters, bij het typen en het overschakelen naar een andere taal, volstaat het om op de knoppen te drukken die tijdens de installatie zijn gespecificeerd.

Stap 8

U kunt de taal wijzigen zonder de toetsenbordtoetsen te gebruiken. Klik hiervoor met de linkermuisknop op het RU- of EN-opschrift op de werkbalk en selecteer de taal die u moet invoeren.

Aanbevolen: