Hoe Tabbladen In Opera Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Tabbladen In Opera Te Herstellen
Hoe Tabbladen In Opera Te Herstellen

Video: Hoe Tabbladen In Opera Te Herstellen

Video: Hoe Tabbladen In Opera Te Herstellen
Video: opera browser 70 - web browser ram memory usage opera chrome firefox edge and internet explorer 2024, Mei
Anonim

De noodzaak om alle pagina's die in tabbladen zijn geopend te herstellen, kan ontstaan na een abnormale afsluiting van Opera, bijvoorbeeld als gevolg van een plotselinge stroomstoring van de computer of een storing van de browser zelf. De manier om de verlorenen te herstellen, hangt af van de browserinstellingen en van wat er na deze problemen is gebeurd.

Hoe tabbladen in Opera te herstellen
Hoe tabbladen in Opera te herstellen

instructies:

Stap 1

Bij de volgende start na een onjuiste afsluiting, toont de browser een dialoogvenster waarin u de keuze krijgt uit vier opties om het werk te hervatten - vink het vakje aan naast het item "Doorgaan vanaf de plaats van ontkoppeling" en klik op de " Startknop.

Stap 2

Als je er om de een of andere reden niet in bent geslaagd om de optie beschreven in de vorige stap te gebruiken en de browser is al actief, probeer dan "handmatig" informatie op te slaan over de tabbladen die in de vorige sessie zijn geopend. Het wordt opgeslagen in een tijdelijk bestand met de naam autosave.win.bak. Om er te komen, hebt u een bestandsbeheerder nodig - "Explorer". Start het door op de sneltoets Win + E te drukken. Open vervolgens het Opera-menu en selecteer in het gedeelte "Help" het item "Over". De browser maakt een nieuwe pagina met informatie die de locatie van de werkbestanden aangeeft.

Stap 3

Zoek in het gedeelte "Paden" van de pagina "Over" de regel "Opgeslagen sessie" en kopieer het bestandsadres dat het bevat. Het kan er bijvoorbeeld zo uitzien: D: UsersBananaAppDataRoamingOperaOperasessionsautopera.win.

Stap 4

Schakel over naar het venster "Verkenner" en klik op de adresbalk op een plaats zonder tekst om de inhoud ervan te kunnen bewerken. Plak het gekopieerde adres en verwijder de bestandsnaam (autopera.win) ervan, waarbij alleen het pad naar de map overblijft. Druk op Enter en de bestandsbeheerder zal de objecten in deze map weergeven.

Stap 5

Verwijder het bestand autosave.win en verwijder de laatste vier tekens (.bak) uit de naam autosave.win.bak. Sluit Opera vervolgens en open het opnieuw. De kans dat de tabbladen die aanwezig waren in de vorige browsersessie als gevolg van deze manipulaties worden hersteld, is zeer hoog.

Stap 6

De tabbladen zijn mogelijk ook niet beschikbaar omdat de weergave van het paneel waarop ze zich bevinden, is uitgeschakeld. Dit probleem kan eenvoudig worden opgelost via het Opera-menu. Aangezien de knop voor het oproepen van dit menu in een dergelijke situatie ook niet wordt weergegeven, opent u deze door op de Alt-toets te drukken. Ga vervolgens naar het gedeelte "Werkbalken" en vink het vakje naast het item "Tabbalk" aan.

Aanbevolen: