Hoe Tabbladen Terug Te Keren In Opera

Inhoudsopgave:

Hoe Tabbladen Terug Te Keren In Opera
Hoe Tabbladen Terug Te Keren In Opera

Video: Hoe Tabbladen Terug Te Keren In Opera

Video: Hoe Tabbladen Terug Te Keren In Opera
Video: Masterclass con Paola Hermosín sobre Lágrima de Tárrega 2024, Mei
Anonim

De modus voor het weergeven van sitepagina's in afzonderlijke tabbladen in plaats van afzonderlijke vensters wordt al lange tijd gebruikt in websurfprogramma's - browsers -. Fabrikanten van al dit soort toepassingen zijn tot de conclusie gekomen dat het het handigst is om tablabels op een aparte menubalk te plaatsen. Dit paneel kan, zoals de meeste bedieningselementen, door de gebruiker worden aangepast, wat er soms toe leidt dat het volledig uit de programma-interface verdwijnt.

Hoe tabbladen terug te keren in Opera
Hoe tabbladen terug te keren in Opera

Noodzakelijk

Opera-browser

instructies:

Stap 1

Start Opera en open het hoofdtoepassingsmenu. In normale gevallen gebeurt dit door te klikken op de knop met de afbeelding van een fragment van de letter "O" - het browserlogo. Maar als uw tabbladbalk niet wordt weergegeven, is deze knop waarschijnlijk ook uit de interface verdwenen - standaard bevindt deze zich links van het ontbrekende paneel. In dit geval kunt u het menu openen met de Alt-toets.

Stap 2

Selecteer in het menu de sectie "Werkbalken" en daarin de regel "Tabbalk". Daarna verschijnt er een vinkje naast deze lijn en moet het gewenste paneel terugkeren naar de applicatie-interface.

Stap 3

Er is een andere manier om de weergave van de tabbalk in te schakelen. Om het te gebruiken, klikt u met de rechtermuisknop op een menu-item en selecteert u in het pop-upcontextmenu de regel "Ontwerp" in het gedeelte "Aanpassen". De browser opent een apart instellingenvenster op het tabblad Werkbalken. Schakel het selectievakje naast Tabbalk in en klik op OK.

Stap 4

Standaard is Opera geïnstalleerd met de optie om tabbladen te gebruiken in plaats van afzonderlijke vensters ingeschakeld. De gebruiker kan het echter uitschakelen of dergelijke overlast kan optreden als gevolg van een browsercrash. In dit geval moet u de gewenste instelling opnieuw inschakelen. Open hiervoor het hoofdinstellingenvenster van het programma - open het menu en selecteer het item "Algemene instellingen" in het gedeelte "Instellingen". U kunt dit sneller doen door de sneltoets Ctrl + F12 te gebruiken.

Stap 5

Selecteer in het voorkeurenvenster het tabblad Geavanceerd en klik op de knop Tabbladinstellingen in het standaard tabbladen-gedeelte. De knop is ontworpen om toegang te krijgen tot extra instellingen, waaronder "Open venster zonder tabbladen". Schakel dit formulierveld uit en klik op de knop OK. Sluit het hoofdinstellingenvenster met dezelfde knop, waarna het paneel met tabbladen in de applicatie-interface verschijnt.

Aanbevolen: