Hoe De Zoekbalk Te Wissen

Inhoudsopgave:

Hoe De Zoekbalk Te Wissen
Hoe De Zoekbalk Te Wissen

Video: Hoe De Zoekbalk Te Wissen

Video: Hoe De Zoekbalk Te Wissen
Video: Tip van de week | Tip 21 zoekbalk verbergen Windows 10 2024, Mei
Anonim

De zoekopdrachten die in de zoekbalk zijn ingevoerd, blijven standaard in de browsercache en verschijnen bij herhaalde oproepen om de tijd die nodig is om de benodigde informatie te vinden te verminderen. In sommige gevallen worden zoekopdrachten opgeslagen op de server van de zoekmachine. Om de zoekreeks te wissen, moet u de browsercache verwijderen of voorkomen dat de zoekmachine de ingevoerde woorden en woordgroepen opslaat.

Hoe de zoekbalk te wissen
Hoe de zoekbalk te wissen

instructies:

Stap 1

Google Chrome Om te voorkomen dat de zoekmachine eerder ingevoerde woorden automatisch in de zoekreeks laadt, en om tegelijkertijd de browsercache te wissen, klikt u op het pictogram met een sleutel in het browserpaneel en selecteert u de opdracht "Opties". Schakel in het menu Algemeen in het gedeelte Zoeken het selectievakje naast Live zoeken inschakelen uit. Klik in het menu "Geavanceerd" op de knop "Browsegegevens wissen", selecteer vervolgens alle beschikbare selectievakjes, klik en bevestig om de cache en andere gegevens te wissen.

Stap 2

Opera Om dezelfde procedure in deze browser uit te voeren, drukt u op Ctrl en F12 om het dialoogvenster Voorkeuren te openen. Schakel op het tabblad Zoeken het selectievakje naast Zoeksuggesties inschakelen uit en klik op OK. Ga naar het tabblad "Geavanceerd" en open het menu "Geschiedenis". Klik op de knop "Wissen" in het gedeelte "Schijfcache".

Stap 3

Mozilla Firefox Selecteer in het Firefox-menu Opties en ga naar het tabblad Privacy. Klik op de actieve link "Wis uw recente geschiedenis". Selecteer in het nieuwe dialoogvenster een tijdsperiode om de zoekgeschiedenis voor een bepaalde periode te wissen en schakel de selectievakjes in voor Formulieren en Zoekgeschiedenis en Cache. Klik op de knop "Nu wissen" om de wijzigingen toe te passen.

Stap 4

Internet Explorer Open in een Microsoft-browser het dialoogvenster Internet-opties in het menu Extra. Klik in het gedeelte "Browsegeschiedenis" op de knop "Verwijderen", vink de vakjes aan die betrekking hebben op het invoeren van verzoeken en bevestig de wijzigingen. Klik op de knop Opties in het gedeelte Zoeken, selecteer uw standaardzoekmachine en klik op Suggesties uitschakelen om te voorkomen dat de zoekmachine uw zoekopdrachten opslaat.

Aanbevolen: