Hoe Nullen In Excel Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Nullen In Excel Te Verwijderen
Hoe Nullen In Excel Te Verwijderen

Video: Hoe Nullen In Excel Te Verwijderen

Video: Hoe Nullen In Excel Te Verwijderen
Video: Excel - Voorloopnullen 2024, Mei
Anonim

De waarden die worden weergegeven in de cellen van Microsoft Office Excel-spreadsheets zijn vaak afgeleid van de formules die erin zijn geschreven. Het resultaat van berekeningen kan ook een nulwaarde zijn, wat ongewenst is om in de cel weer te geven. Nullen verbeteren de algehele leesbaarheid van de resultaten niet, vooral als formules tekst weergeven in plaats van numerieke waarden in andere cellen van de kolom. Er zijn verschillende manieren om dit probleem op te lossen.

Hoe nullen in Excel te verwijderen
Hoe nullen in Excel te verwijderen

Het is nodig

Tabel-editor Microsoft Office Excel 2007 of 2010

instructies:

Stap 1

Om de weergave van nulwaarden in alle cellen van een open blad van een Excel-document uit te schakelen, gebruikt u een van de instellingen in de algemene instellingen van de spreadsheeteditor. Deze instellingen worden geopend via het hoofdmenu - in de versie van 2010 klikt u op de knop "Bestand" om toegang te krijgen, en in de versie van 2007 is hiervoor de ronde Office-knop bedoeld. Klik op het menu-item "Opties" (versie 2010) of klik op de knop "Excel-opties" (versie 2007).

Stap 2

Selecteer het gedeelte 'Geavanceerd' in de lijst en blader door de lijst met instellingen naar 'Toon opties voor volgend blad'. Schakel het selectievakje naast Nullen weergeven in cellen met nullen uit en klik op OK.

Stap 3

Met een andere methode kunt u nulwaarden verbergen, niet in het hele blad, maar in een willekeurig geselecteerde groep cellen. Selecteer het gewenste gebied van de tabel en klik met de rechtermuisknop op de selectie. Selecteer in het pop-upmenu de regel "Cellen opmaken" en klik in de linkerkolom van het geopende venster op de onderste regel - "Alle indelingen".

Stap 4

Voer in het veld onder het label "Type" de volgende reeks tekens in: "0; -0;; @" (zonder aanhalingstekens). Als niet-nulwaarden van de selectie moeten worden weergegeven met een bepaald aantal decimalen, voegt u na elke nul in deze invoer het overeenkomstige aantal nullen toe en scheidt u ze met een komma. Als u de precisie bijvoorbeeld op honderdsten wilt instellen, ziet dit record er als volgt uit: "0, 00; -0, 00;; @". Klik vervolgens op OK en de nullen zullen verdwijnen.

Stap 5

De derde methode verwijdert geen nulwaarden, maar schildert ze in de achtergrondkleur van de cel en maakt ze dus onzichtbaar. Deze methode maakt gebruik van voorwaardelijke opmaak - selecteer de vereiste kolom of reeks kolommen en klik op de knop met deze naam in de groep "Stijlen" met opdrachten. Ga in de vervolgkeuzelijst naar het gedeelte "Regels voor celselectie" en selecteer de regel "Gelijk".

Stap 6

Voer in het linkerveld van het formulier dat verschijnt nul in en selecteer "Aangepast formaat" in de lijst van het rechterveld. Het dialoogvenster "Cellen opmaken" wordt geopend, op het tabblad "Lettertype" waarvan u een vervolgkeuzelijst nodig hebt onder het opschrift "Kleur" - open het en selecteer in de kleurentabel de tint van de celachtergrond (meestal wit). Klik op OK in beide geopende dialoogvensters en de taak wordt voltooid.

Aanbevolen: