Hoe Internet Explorer Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Internet Explorer Te Verwijderen
Hoe Internet Explorer Te Verwijderen

Video: Hoe Internet Explorer Te Verwijderen

Video: Hoe Internet Explorer Te Verwijderen
Video: How To Uninstall or Remove Internet Explorer 11 in Windows 10 ? 2024, Mei
Anonim

Microsoft Internet Explorer is de standaard internetbrowser op elk Windows-systeem. In dit opzicht is deze browser vrij wijdverbreid en neemt hij een sterke positie in wat betreft het aantal gebruikers, ondanks een aantal bekende tekortkomingen die verband houden met zowel de snelheid en het gemak van de gebruiker als de veiligheid van het reizen op internet.

Hoe Internet Explorer te verwijderen
Hoe Internet Explorer te verwijderen

Het is nodig

een computer

instructies:

Stap 1

Natuurlijk valt niemand een gebruiker lastig om een andere browser naar eigen keuze te installeren en Internet Explorer gewoon niet te gebruiken, waardoor het in het systeem blijft staan als een back-upmiddel om door internetsites te bladeren. Voor het gemak kunt u zelfs snelkoppelingen van het bureaublad verwijderen.

Stap 2

Het is beter om de Internet Explorer-browser niet te verwijderen. In sommige gevallen kan het echter nodig zijn om Internet Explorer volledig te verwijderen. Een organisatie kan bijvoorbeeld nichesoftware (bankieren, boekhouding, belasting, enz.) nodig hebben die geen moderne versies van Internet Explorer ondersteunt, maar versie 6 of zelfs 5 vereist. gebruik de vorige versie zolang er een nieuwere versie in het systeem is. Daarom wordt de gebruiker geconfronteerd met de vraag om de browser te verwijderen.

Stap 3

Afhankelijk van welke versie van het besturingssysteem op uw computer is geïnstalleerd, verschillen de stappen voor het verwijderen van Internet Explorer enigszins.

Stap 4

Doe dit dus om Internet Explorer volledig te verwijderen op een computer met Windows XP.

Stap 5

Log in als beheerder om de software te manipuleren. Sluit alle actieve applicaties en programma's.

Stap 6

Open het Configuratiescherm, waarmee u software kunt installeren en verwijderen. Om dit te doen, typt u eenvoudig appwiz.cpl op de systeemopdrachtregel. Zoek het selectievakje voor "Updates weergeven" en vink het aan als het niet is aangevinkt.

Stap 7

Zoek vervolgens Service Pack 3 en plaats uw cursor erop. U moet dit servicepack verwijderen, anders kunt u Internet Explorer niet verwijderen. Klik op de knop Verwijderen.

Stap 8

In Windows 7 ziet het proces voor het verwijderen van Internet Explorer er iets anders uit:

Stap 9

Klik op de knop "Start" in de linkerbenedenhoek van uw bureaublad en open het gedeelte "Configuratiescherm".

Stap 10

Selecteer in de lijst die wordt geopend het gedeelte 'Programma's en onderdelen'. Klik aan de linkerkant van het venster op de link 'Windows-functies in- of uitschakelen'. Na deze stap wordt een venster geopend met een lijst van de componenten die beschikbaar zijn in het systeem. Het kan enige tijd duren om de lijst met componenten op te bouwen. Wacht tot de lijst met programma's en componenten wordt geopend. Ze zijn meestal alfabetisch gerangschikt.

Stap 11

Nu hoeft u alleen nog Internet Explorer in de lijst te vinden en het selectievakje ernaast uit te schakelen. Klik in het waarschuwingsvenster dat verschijnt op de knop "Ja". Dit onderdeel is nu volledig uitgeschakeld.

Stap 12

Herhaal de bovenstaande procedure om de 11e versie van Internet Explorer uit Windows 7 te verwijderen. Ga via de knop "Start" naar het gedeelte "Configuratiescherm" en ga vervolgens naar het subgedeelte "Programma's en onderdelen". Houd er rekening mee dat deze subsectie alleen kan worden gevonden wanneer de weergave van het bedieningspaneel is overgeschakeld naar de modus "Pictogrammen", niet naar "Categorieën". Deze modus verandert rechtsboven in het werkvenster.

Stap 13

Klik vervolgens op de knop Geïnstalleerde updates bekijken in het linkermenu. Zoek daarna in de lijst met geïnstalleerde updates de regel Internet Explorer 11, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Verwijderen" in het vervolgkeuzevenster. Klik op deze knop, waarna het systeem u vraagt om deze actie te bevestigen. U moet akkoord gaan met deze aanbieding en wachten tot het verwijderingsproces is voltooid. Start uw computer opnieuw op om de actie te voltooien.

Stap 14

Nadat u uw computer opnieuw heeft opgestart, moet u de verdere installatie van updates voor Internet Explorer 11 annuleren. Ga hiervoor naar het "Configuratiescherm" en zoek het item "Windows Update". Bekijk de lijst met systeemupdates die voor u beschikbaar zijn (neem de tijd: het kan even duren om de lijst samen te stellen, soms behoorlijk lang). Selecteer vervolgens het item "optionele updates", open het en zoek in de lijst met updates Internet Explorer 11. Selecteer dit item, klik er met de rechtermuisknop op en klik op "Update verbergen". Voltooi vervolgens de actie door op "OK" te klikken.

Stap 15

Als u Windows 8.1 (8) en Windows 10 gebruikt, wordt Internet Explorer in deze besturingssystemen als volgt verwijderd. Ga via de knop "Start" naar het configuratiescherm. Selecteer vervolgens "Programma's en onderdelen" en klik in het linkermenu op de knop "Windows-onderdelen in- of uitschakelen".

Stap 16

Zoek in de lijst met componenten die wordt geopend Internet Explorer 11 en schakel het uit. U ontvangt dan een waarschuwing dat "Het uitschakelen van Internet Explorer 11 van invloed kan zijn op andere componenten en programma's die op de computer zijn geïnstalleerd, evenals op de standaardinstellingen." Als uw beslissing om deze browser te verwijderen definitief is, klikt u op de knop "Ja".

Stap 17

Als u een andere browser op uw computer hebt geïnstalleerd, zal het verwijderen van Internet Explorer geen problemen opleveren voor uw computer. Als Internet Explorer echter de enige browser is die u gebruikt, installeer dan een andere browser op uw computer voordat u de browser verwijdert. En pas nadat u een andere browser hebt geïnstalleerd, kunt u Internet Explorer verwijderen.

Stap 18

U kunt echter op elk moment het installatiebestand van Internet Explorer downloaden van de officiële Microsoft-website en, indien nodig, opnieuw installeren. U kunt Internet Explorer ook altijd inschakelen in componenten.

Aanbevolen: