Een Film Kijken Vanaf Een Laptop Op Tv

Inhoudsopgave:

Een Film Kijken Vanaf Een Laptop Op Tv
Een Film Kijken Vanaf Een Laptop Op Tv

Video: Een Film Kijken Vanaf Een Laptop Op Tv

Video: Een Film Kijken Vanaf Een Laptop Op Tv
Video: Laptop of tablet via HDMI met TV verbinden - How to (Consumentenbond) 2024, April
Anonim

Moderne laptops ondersteunen een breed scala aan formaten en poorten voor het aansluiten van externe apparaten. Met name moderne laptops ondersteunen het weergeven van afbeeldingen op andere monitoren in HDMI-formaat. Dit betekent dat je je laptop op bijna elke moderne tv kunt aansluiten en films en andere audiobestanden kunt bekijken.

Een film kijken vanaf een laptop op tv
Een film kijken vanaf een laptop op tv

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat uw computer een HDMI-uitgang heeft. Kijk hiervoor naar de beschikbare poorten aan de zijkant van het apparaat of raadpleeg de documentatie van je laptop. Als je apparaat geen HDMI-poort heeft, kun je je laptop nog steeds op de tv aansluiten. Gebruik hiervoor de uitgang van de videokaart van je apparaat en het gat voor het aansluiten van de computerkabel in de tv. Deze pinnen worden DVI of VGA genoemd.

Stap 2

Koop de juiste kabel bij een speciaalzaak. HDMI-kabels worden in bijna elke computerwinkel of hardware-supermarkt verkocht. Daar kun je ook een kabel kopen voor het weergeven van beelden op een tv via de video-uitgang van een videokaart. Indien nodig kun je ook een DVI-HDMI-adapter kopen om via een HDMI-kabel op een tv aan te sluiten.

Stap 3

Sluit de gekochte draad aan op de uitgeschakelde tv en computer. Volg indien nodig de instructies voor het aansluiten van je tv of laptop. Start daarna uw apparaat en wacht tot het besturingssysteem klaar is met laden. Zet vervolgens de tv aan en wacht tot de computer het nieuwe beeldscherm detecteert.

Stap 4

Ga naar Start - Configuratiescherm - Hardware en geluiden - Beeldscherm. Pas de instellingen voor je laptop en tv aan op de voor jou meest geschikte manier, met behulp van de geboden opties en de commentaren daarop op het scherm.

Stap 5

U kunt ook de videoweergave- en tv-instellingen aanpassen met behulp van uw ATI- of Nvidia-stuurprogrammabeheerprogramma. Ga hiervoor naar het configuratiescherm van het stuurprogramma via "Configuratiescherm" - "Hardware en geluiden" of klik op het pictogram van het controlecentrum van uw stuurprogramma in de lade.

Stap 6

Nadat u alle instellingen heeft gemaakt, schakelt u met de afstandsbediening de weergavemodus van uw tv naar HDMI, als de omschakeling niet automatisch is gebeurd. Daarna kunt u elke film op uw laptop draaien en deze op het scherm van uw apparaat of tv bekijken.

Aanbevolen: