Hoe De Klasse Van Een Geheugenkaart Te Bepalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Klasse Van Een Geheugenkaart Te Bepalen?
Hoe De Klasse Van Een Geheugenkaart Te Bepalen?

Video: Hoe De Klasse Van Een Geheugenkaart Te Bepalen?

Video: Hoe De Klasse Van Een Geheugenkaart Te Bepalen?
Video: Sla alles op.. Op uw geheugenkaart! - Paradigit 2024, Mei
Anonim

Classificatie van geheugenkaarten per klasse is bedoeld om de mogelijkheden van bestaande SDHC- en microSD-kaarten te bepalen. De klasse wordt aangegeven op de kaart zelf en ziet eruit als een getal in een cirkel.

Hoe de klasse van een geheugenkaart te bepalen?
Hoe de klasse van een geheugenkaart te bepalen?

instructies:

Stap 1

Alle geheugenkaarten zijn onderverdeeld in vier klassen en behoren tot de 2e, 4e, 6e of 10e klasse. Deze cijfers zijn indicaties van de minimale schrijfsnelheid van deze kaart. Waarden worden gespecificeerd in Megabytes per seconde. Zo betekent het cijfer 2 in een cirkel op de geheugenkaart dat deze kaart tot de tweede klasse behoort en een minimale schrijfsnelheid heeft van 2 MB/s. Deze indicator is belangrijk voor digitale apparaten die met hoge snelheid opnemen of geen erg groot klembord hebben. Deze apparaten vereisen een geheugenkaart van de juiste klasse.

Stap 2

Klasse II-kaarten zijn het goedkoopst omdat ze de laagste schrijfsnelheden hebben. Ze zijn echter geweldig voor audio- en videospelers, printers en fotolijsten. Het wordt niet aanbevolen om tweedeklas geheugenkaarten in camera's en camcorders te gebruiken, omdat deze apparaten zijn ontworpen voor actieve opnamen.

Stap 3

De vierde klasse geheugenkaarten impliceert een minimale schrijfsnelheid van 4 Mb/s, wat deze klasse optimaal maakt voor gebruik in niet-professionele camera's. Thuisfotografie is een goed voorbeeld van waar deze klasse wordt toegepast.

Stap 4

Opnamesnelheden van 6 MB/s maken Klasse 6-geheugenkaarten ideaal voor digitale camera's uit het middensegment. Deze kaarten leveren JPEG- of RAW-beelden van redelijk hoge kwaliteit.

Stap 5

De tiende klasse geheugenkaarten zorgt voor opname met een minimale snelheid van 10 Mb/s en is ontworpen om te werken met dure professionele foto- en videocamera's. De vrij hoge prijs voor geheugenkaarten van de tiende klasse wordt verklaard door de uitgebreide functionaliteit van dergelijke kaarten:

- Ondersteuning voor Full HD-video-opname;

- de mogelijkheid om in RAW-formaat te fotograferen;

- optie voor snelle burst-opnamen met hoge kwaliteit;

- tot 32 GB geheugen.

Vooral moet worden opgemerkt dat de burst-functie klasse 10-geheugenkaarten onmisbaar maakt voor het opnemen van verschillende sportevenementen.

Aanbevolen: