Hoe Outlook-accounts Over Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Outlook-accounts Over Te Zetten
Hoe Outlook-accounts Over Te Zetten

Video: Hoe Outlook-accounts Over Te Zetten

Video: Hoe Outlook-accounts Over Te Zetten
Video: Email outlook account maken 2024, Mei
Anonim

Voor degenen die actief gebruik maken van het Outlook Express-mailprogramma dat in Windows XP is ingebouwd, ontstaat bij het opnieuw installeren van het besturingssysteem het probleem van het herstellen van de e-mailaccount en brieven, zowel ontvangen als verzonden. Een vergelijkbare moeilijkheid wacht degenen die meerdere computers gebruiken, bijvoorbeeld op het werk en thuis, niet alle berichten handmatig doorsturen naar een andere e-mail? U kunt speciale programma's gebruiken, maar deze worden meestal betaald, maar u kunt de taak aan met eenvoudige hulpmiddelen die beschikbaar zijn in Windows XP.

Hoe Outlook-accounts over te zetten
Hoe Outlook-accounts over te zetten

instructies:

Stap 1

Kopieer e-mails naar een aparte map. Open hiervoor Outlook Express, ga naar het menu "Extra", selecteer het item "Opties". Ga naar het tabblad "Service", in het onderste deel van het venster, klik op de knop "Berichtenbank". Er verschijnt een venster met het adres van de map met persoonlijke berichten en de mogelijkheid om deze locatie te wijzigen. Alleen hoef je niets te veranderen, selecteer gewoon de hele adresregel en druk tegelijkertijd op de "Ctrl" en "C" toetsen om het pad naar de map met je mail te kopiëren. Klik op de knop "Start" en selecteer de regel "Uitvoeren", en plak het gekopieerde adres in het lege veld. U kunt dit doen door op de toetsen Ctrl + V te drukken, of door met de rechtermuisknop op een lege ruimte op de regel te klikken en Plakken te kiezen. Plak het adres op welke manier dan ook en klik op "OK". De systeemmap met e-mailbestanden wordt geopend. Selecteer en kopieer al deze bestanden naar een speciale map, bijvoorbeeld op de D:-schijf, met een gedenkwaardige naam, bijvoorbeeld "MailBase".

Stap 2

Exporteer uw adresboek. Open het menu "Bestand", klik op "Exporteren" en selecteer de regel "Adresboek". De wizard Exporteren wordt geopend, selecteer Gescheiden tekstbestand en klik op de knop Exporteren. Klik in een nieuw venster met de titel "Exporteren naar CSV" op de knop "Bladeren …", selecteer de map waarin u uw e-mail hebt opgeslagen en geef deze een naam, bijvoorbeeld adresboek. Klik op de knop "Opslaan", het selectievenster wordt gesloten en u kunt op "Volgende" klikken. Vink alle verplichte velden aan en klik op "Voltooien". Wanneer een bericht verschijnt waarin staat dat het adresboek succesvol is opgeslagen, klikt u op OK en sluit u de wizard Exporteren.

Stap 3

Bewaar uw e-mailaccounts. Open het menu "Service", selecteer "Accounts". Selecteer op het tabblad "Mail" elk account om de beurt en klik op de knop "Exporteren". Selecteer de map waarin u uw adresboek en e-mailberichten hebt opgeslagen, voer de accountnaam in en klik op "Opslaan". Wanneer u deze bewerking met alle e-mailaccounts voltooit, sluit u het exportmenu. Als u Outlook-accounts naar een andere computer moet overbrengen, kopieert u de map waarin u alle gegevens hebt opgeslagen naar een schijf of naar een flashstation.

Stap 4

U heeft uw besturingssysteem dus opnieuw geïnstalleerd of u wilt e-mail instellen op een andere computer. U moet opgeslagen berichten, adressen en accounts importeren. Open Outlook, selecteer "Importeren" in het menu "Bestand" en vervolgens "Berichten" erin. Er wordt een venster geopend voor het selecteren van verschillende e-mailprogramma's, selecteer daarin "Microsoft Outlook Express 6" en klik op "Volgende". Het wizardvenster wordt geopend, markeer de regel "E-mail importeren uit de berichtenbank" en klik op "OK". Selecteer in het volgende venster de map waarin de e-mail is opgeslagen en klik op "Volgende". Laat in het nieuwe venster het selectievakje "Alle mappen" aangevinkt en nogmaals "Volgende". Sluit het venster na het succesbericht.

Stap 5

Zet je adresboek over. Selecteer in het menu Bestand de optie Importeren en vervolgens de regel Ander adresboek. Vink het vakje "Tekstbestand met scheidingstekens" aan, druk op de importknop, specificeer het bestand met de opgeslagen adressen (eerder opgeslagen onder de naam adresboek). Klik op "Volgende", controleer alle velden van de records en start het overdrachtsproces. Sluit de importwizard als u klaar bent. Rekeningen direct overzetten. Open het menu "Extra", selecteer "Accounts" en ga naar het tabblad "Mail". Klik op de knop "Importeren" op dit tabblad en selecteer uw opgeslagen account in uw map met opgeslagen berichten. Zet om de beurt alle rekeningen over.

Aanbevolen: