Hoe Bladbeveiliging Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Bladbeveiliging Te Verwijderen
Hoe Bladbeveiliging Te Verwijderen

Video: Hoe Bladbeveiliging Te Verwijderen

Video: Hoe Bladbeveiliging Te Verwijderen
Video: 3 Ways To Unprotect Excel Sheets: Crack AND Restore Unknown Passwords 2024, Mei
Anonim

Bescherming van een blad of een hele MS Excel-werkmap wordt vrij vaak gebruikt. Het is gebruikelijk in bedrijven die Excel-functionaliteit gebruiken met betrekking tot getallen, formules en berekeningen. De beheerder kan afzonderlijke bladen of het hele boek beschermen tegen onbedoelde wijzigingen in de opgegeven relaties.

Hoe bladbeveiliging te verwijderen
Hoe bladbeveiliging te verwijderen

instructies:

Stap 1

In MS Excel zijn er twee eenvoudige opties om beveiliging in te stellen: bladbeveiliging en werkmapstructuurbeveiliging. Om een blad te beveiligen, gaat u naar het gewenste blad en selecteert u een cel erin. Ga naar het menu "Service" en vouw het subitem "Bescherming" uit. Selecteer in de vervolgkeuzelijst de opdracht "Blad beveiligen".

Stap 2

U ziet een venster met beveiligingsparameters. Geef aan van welke wijzigingen het blad moet worden geblokkeerd door de juiste opties met vinkjes te markeren. Stel eventueel ook een wachtwoord in, bevestig dit en klik op "OK".

Stap 3

Bescherm het hele boek op dezelfde manier. Selecteer hiervoor "Service" - "Bescherming" - "Bescherm boek …". Specificeer beveiligingsparameters (hier zijn er een orde van grootte minder dan bij bladbeveiliging) en stel indien nodig een wachtwoord in. Kenmerk van werkmapbeveiliging is dat u gegevens in verschillende bladen kunt wijzigen, maar dat u zelf geen Excel-bladen kunt toevoegen of verwijderen.

Stap 4

Om de beveiliging van een blad op te heffen, selecteert u de opdracht "Extra" - "Beveiligen" - "Blad beveiligen opheffen" in het menu. Als er een wachtwoord is ingesteld in de slotinstellingen, voer dit dan in. De volledige functionaliteit van het Excel-blad wordt hersteld.

Stap 5

Op dezelfde manier kunt u de beveiliging van het hele boek verwijderen. Ga naar het menu "Service" - "Bescherming" - "Beveilig het boek opheffen". Voer ook het wachtwoord in. De structuur van de Excel-werkmap is weer volledig bewerkbaar.

Aanbevolen: