Bios Herstellen Op Een Laptop

Inhoudsopgave:

Bios Herstellen Op Een Laptop
Bios Herstellen Op Een Laptop
Anonim

Er zijn vaak momenten waarop, na het flashen van het BIOS, een laptop of computer niet meer werkt. De vraag rijst, hoe alles weer op hetzelfde niveau te krijgen? Als u deze procedure kunt uitvoeren met de microschakeling die op het moederbord is geïnstalleerd, kunt u veilig aan de slag. Sommige laptopmodellen staan geen BIOS-herstel toe.

Bios herstellen op een laptop
Bios herstellen op een laptop

Het is nodig

  • - een computer;
  • - WINCRIS. EXE-programma;
  • - Phoenix_Crisis_Recovery-programma;
  • - Crysis-schijfprogramma;
  • - het internet.

instructies:

Stap 1

U hebt bijvoorbeeld een model Acer Aspire 7520. Configureer de systeeminstellingen om BIOS-herstel uit te voeren. Bereid hiervoor een werkcomputer of laptop voor waarop Windows is geïnstalleerd en een diskettestation heeft. Er moet een USB-station zijn, BIOS-dump. Zoek op internet naar een hulpprogramma dat een reddingsdiskette voor WINCRIS. EXE en Phoenix_Crisis_Recovery.exe maakt. U kunt het downloaden op de website soft.ru

Stap 2

Nadat u alles hebt voorbereid wat u nodig hebt voor uw werk, kunt u beginnen met het herstellen van het BIOS. Maak op een draaiende computer een nooddiskette met een van de meegeleverde hulpprogramma's. Daarop moet je een dump van het BIOS schrijven, die bios.wph heeft. U zou drie bestanden moeten hebben geschreven, en alleen deze: MINIDOS. SYS, PHLASH16. EXE en BIOS. WPH. De batterij van de laptop moet worden losgekoppeld. Sluit vervolgens uw USB-drive aan.

Stap 3

Plaats de opgenomen diskette. Druk op de twee toetsen die u wilt selecteren voor initialisatie. Het proces van het lezen van informatie van de diskette begint. Het zal een beetje tijd kosten. Wacht vervolgens tot de laptop is uitgeschakeld. Schakel het vervolgens in. Het downloadproces zal beginnen. Als dit proces met een fout wordt voltooid, moet u naar het BIOS gaan en alle instellingen resetten met de F9-toets.

Stap 4

Je kunt het anders doen. Crysis-disc online downloaden. Neem een USB-stick en schrijf het gedownloade bestand erop. Download het BIOS-archief dat bij uw laptopmodel past. Schrijf hetzelfde op een USB-stick. Plaats het vervolgens in uw laptop. Voer de bestanden uit die u nodig hebt. Klik op Begin. Verwijder de laptopbatterij. Sluit de USB-stick aan en druk tegelijkertijd op Fn en Esc. Steek de stekker in het stopcontact en zet uw laptop aan zonder ze los te laten. Na een paar minuten is het herstelproces voltooid. De laptop start opnieuw op en de batterij kan opnieuw worden geplaatst.

Aanbevolen: