Hoe Het BIOS Op Een Laptop Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Het BIOS Op Een Laptop Te Herstellen
Hoe Het BIOS Op Een Laptop Te Herstellen

Video: Hoe Het BIOS Op Een Laptop Te Herstellen

Video: Hoe Het BIOS Op Een Laptop Te Herstellen
Video: Het BIOS herstellen met een flashstation voor terugzetbewerking op HP notebookcomputers 2024, April
Anonim

Elke mobiele computer heeft zijn eigen firmware ingebouwd in het moederbord. Zij is verantwoordelijk voor de juiste werking van belangrijke apparaten. Na een onjuiste BIOS-configuratie moet u de oorspronkelijke instellingen van dit menu herstellen.

Hoe het BIOS op een laptop te herstellen
Hoe het BIOS op een laptop te herstellen

Noodzakelijk

  • - kruiskopschroevendraaier;
  • - toegang tot internet.

instructies:

Stap 1

Probeer eerst het moederbord opnieuw in te stellen met behulp van de softwaremethode. Zet de mobiele computer aan en houd de toets ingedrukt die nodig is om het BIOS te openen. De waarde ervan moet worden aangegeven in het startvenster.

Stap 2

Selecteer in het hoofdmenu van de moederbordinterface het item Gebruik standaardinstellingen (BIOS-standaard). Druk op de Enter-toets. Selecteer Ja in het uitgevouwen menu. Sla de reset-instellingen op en start uw mobiele computer opnieuw op.

Stap 3

In sommige gevallen zal het instellen van de verkeerde parameters ervoor zorgen dat de laptop stopt met opstarten. Soms kan de mobiele computer enkele seconden na het opstarten worden uitgeschakeld. Voer een mechanische reset uit op het moederbord.

Stap 4

Verwijder alle benodigde schroeven uit de behuizing van de mobiele computer. Haal de stekker van uw laptop uit het stopcontact. Verwijder de batterij. Verwijder de onderste wand van de behuizing. Het is vermeldenswaard dat wanneer u met bepaalde laptopmodellen werkt, u eerst het toetsenbord moet verwijderen.

Stap 5

Verwijder de BIOS-batterij uit de sleuf. Het is een kleine ringvormige batterij. Sluit de connectoren of pinnen met het label CMOS. Gebruik hiervoor een schroevendraaier of een ander metalen voorwerp. In zeldzame gevallen wordt het BIOS gereset door op een specifieke knop op het moederbord te drukken.

Stap 6

Stel uw mobiele computer samen. Zet de laptop aan en voer een zachte reset van de BIOS-instellingen uit. Als je de firmware van het moederbord volledig hebt verknoeid, flash dan dit item.

Stap 7

Bezoek de website van de fabrikant van de mobiele computer en download de nieuwste firmware. Bekijk de instructies voor het downloaden van software naar het moederbord. Volg de stapsgewijze handleiding om de firmware correct bij te werken.

Aanbevolen: