Een Laptop Instellen Op Een Wi-Fi-modem

Inhoudsopgave:

Een Laptop Instellen Op Een Wi-Fi-modem
Een Laptop Instellen Op Een Wi-Fi-modem

Video: Een Laptop Instellen Op Een Wi-Fi-modem

Video: Een Laptop Instellen Op Een Wi-Fi-modem
Video: How to connect your Laptop to Wifi 2024, Mei
Anonim

Bij het maken van een draadloos LAN is het niet alleen nodig om de Wi-Fi-modem correct te configureren, maar ook om de parameters van de adapters van mobiele computers in te stellen. Om verbinding te maken met het juiste netwerk, is het belangrijk om de parameters van het bijbehorende toegangspunt te kennen.

Een laptop instellen op een Wi-Fi-modem
Een laptop instellen op een Wi-Fi-modem

Het is nodig

Wi-Fi-module

instructies:

Stap 1

Verbind je mobiele computer met een wifi-modem via een netwerkkabel. Hiervoor is het aan te raden een direct crimp patchkabel te gebruiken. De verbinding moet worden gemaakt via een vrij LAN-kanaal.

Stap 2

Open een webbrowser op uw mobiele computer. Ga naar de grafische interface van de modeminstellingen door het gewenste IP-adres in het url-veld in te voeren. Open nu het menu Draadloze instellingen of Wi-Fi.

Stap 3

Onderzoek de parameters van het gemaakte toegangspunt. Let op de volgende kenmerken: beveiligingstype (WEP, WPA of WPA-2), bedrijfsmodus radiokanaal (802.11 g, n of b), type sleutel (TKIP of AES).

Stap 4

Koppel de LAN-kabel los van de modem. Open het Netwerkcentrum met het besturingssysteem van uw mobiele computer. Ga naar het menu "Draadloze netwerken beheren".

Stap 5

Klik op de knop Toevoegen op het bovenste bedieningspaneel. Nadat u de verbindingswizard hebt gestart, selecteert u "Handmatig een netwerkprofiel maken".

Stap 6

Vul het formulier in na het openen van een nieuw menu. Controleer of de parameters correct zijn ingesteld. Vink het vakje aan naast 'Deze verbinding automatisch starten' als u verbinding maakt met uw thuishotspot.

Stap 7

Klik op de knop "Volgende" en wacht tot de verbindingsparameters zijn bijgewerkt. Open het Netwerkcentrum en bekijk de lijst met actieve verbindingen. Zorg ervoor dat uw mobiele computer toegang heeft tot internet.

Stap 8

Als de gebruikte Wi-Fi-modem een verborgen SSID uitzendt, activeer dan in het laatste menu van de instellingenwizard het item "Verbinden, zelfs als het netwerk niet uitzendt". Door de verborgen naam van het toegangspunt te gebruiken, kunt u het beveiligingsniveau van de Wi-Fi-modem verhogen. Tegelijkertijd kan deze werkingsmodus van het apparaat leiden tot incompatibiliteit van sommige apparaten met het toegangspunt.

Aanbevolen: