Audio Opnemen Op Een Laptop

Inhoudsopgave:

Audio Opnemen Op Een Laptop
Audio Opnemen Op Een Laptop

Video: Audio Opnemen Op Een Laptop

Video: Audio Opnemen Op Een Laptop
Video: How to Record Voice on Windows 10 2024, Mei
Anonim

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kun je op een laptop, net als op een computer, geluid opnemen. De laptop heeft een geïntegreerde geluidskaart, waardoor je alleen audio-opnamesoftware en een microfoon nodig hebt om geluid op te nemen.

Audio opnemen op een laptop
Audio opnemen op een laptop

Het is nodig

  • Laptop met geluidskaart
  • Geluidsopnamesoftware
  • Microfoon
  • Adapter

instructies:

Stap 1

Eerst moet je een programma kiezen voor het opnemen van geluid. U kunt het standaard Windows-programma "Sound Recorder" gebruiken (om het te starten, open "Start" - "All Programs" - "Accessories" - "Sound Recorder"), of kies een ander betaald of gratis programma voor het opnemen van audio. Enkele van de meest populaire zijn zulke krachtige geluidseditors als Sound Forge, Audition, enz. Kies het softwareproduct dat het beste bij uw smaak past.

Stap 2

Bereid je microfoon voor. Meestal heeft de ingang van de geluidskaart een minijack-interface en de microfoonstekker een jack-interface. Voor professionele microfoons heeft de plug meestal een XLR-interface. Om een microfoon op een geluidskaart aan te sluiten, moet u dus vooraf een speciale adapter aanschaffen.

Stap 3

Sluit de microfoon aan op de geluidskaart van je laptop. Open "Start" - "Configuratiescherm" - "Geluid". Zoek het tabblad Opnemen en pas het microfoonvolume aan. Spreek een testzin in de microfoon, zoals "Een, twee, drie", om te controleren of het werkt.

Stap 4

Start de geselecteerde audio-opnamesoftware. Maak een nieuw bestand (project) en klik op de knop Branden. Op de programmawerkbalk wordt dit meestal uitgevoerd door een pictogram in de vorm van een rode cirkel. De opname is bezig, gebruik de microfoon om de geluiden op te nemen die je nodig hebt. Wanneer u de opname moet onderbreken, drukt u op de knop "Stop" (in de regel het pictogram in de vorm van een vierkantje). Afhankelijk van de complexiteit van het geselecteerde programma kunt u desgewenst aanvullende bewerkingen uitvoeren op het opgenomen audiospoor. Sla het bestand vervolgens op.

Aanbevolen: