Hoe Een Laptop Te Formatteren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Laptop Te Formatteren?
Hoe Een Laptop Te Formatteren?

Video: Hoe Een Laptop Te Formatteren?

Video: Hoe Een Laptop Te Formatteren?
Video: Mijn windows laptop formatteren en volledig opnieuw herinstalleren. 2024, Mei
Anonim

Ondanks het feit dat experts niet aanbevelen om laptops zelf te repareren, doet zich soms zo'n behoefte voor. De actie van virussen of schade aan het bestandssysteem dwingt u om een ongeplande behandeling van uw computer te starten. In dit geval is het vaak nodig om de laptopschijf te formatteren.

Een laptop formatteren?
Een laptop formatteren?

instructies:

Stap 1

Breng allereerst al uw waardevolle gegevens over van uw laptop naar een andere computer. Ze gaan verloren na het formatteren.

Stap 2

Kies van tevoren een cd- of dvd-assembly van het besturingssysteem of alleen een opstartbare LiveCD, waarmee u kunt opstarten vanaf een cd-rom zonder de harde schijf van de computer. Brand de afbeelding met lage snelheid op een lege cd. Controleer of het goed leest met de laptopschijf. Als alternatief voor hetzelfde doel kunt u van tevoren een opstartbare USB-flashdrive maken.

Stap 3

Zet de laptop aan en wijzig indien nodig de opstartvolgorde. Op een stationaire computer wordt een vergelijkbare actie uitgevoerd via het BIOS, op laptops - door bij het inschakelen op de bijbehorende F1..12-opdrachttoets te drukken. Kies CD-ROM of USB als het eerste opstartapparaat. Sluit een opstartbare USB-stick aan of plaats een cd. Start uw laptop opnieuw op.

Stap 4

Nadat het juiste apparaat is bepaald, wordt de interface geladen vanaf de verwisselbare media. Er verschijnt een grafische schil voor je ogen. Daarin vind je gemakkelijk toegang tot laptopschijven, die nu eenvoudig geformatteerd kunnen worden. Als het vullen met software van de opstartschijf het mogelijk maakt voor formatteren en andere bewerkingen met harde schijven, kunt u gespecialiseerde programma's gebruiken met geavanceerde functionaliteit en een handige interface, bijvoorbeeld Acronis Disk Director, dat vaak te vinden is op LiveCD-schijven. Ze kunnen de schijf bijvoorbeeld ook opsplitsen in meerdere logische, of juist combineren.

Stap 5

Wanneer u het besturingssysteem opnieuw installeert op een lege geformatteerde schijf, vergeet dan niet dat stuurprogramma's voor sommige apparaten, bijvoorbeeld videokaarten, mogelijk afzonderlijk moeten worden gezocht en geïnstalleerd, aangezien niet alle kant-en-klare softwarepakketten geschikt zijn voor laptops.

Aanbevolen: