Hoe HDMI-uitgang In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe HDMI-uitgang In Te Stellen
Hoe HDMI-uitgang In Te Stellen

Video: Hoe HDMI-uitgang In Te Stellen

Video: Hoe HDMI-uitgang In Te Stellen
Video: How to connect your laptop to your TV using an HDMI cable - Easy 2024, Mei
Anonim

Voor het verzenden van een digitaal signaal van hoge kwaliteit is het gebruikelijk om het HDMI-kanaal te gebruiken. Het belangrijkste voordeel ten opzichte van zijn verouderde analoge (DVI) is de mogelijkheid om niet alleen video uit te zenden, maar ook een audiosignaal.

Hoe HDMI-uitgang in te stellen
Hoe HDMI-uitgang in te stellen

Het is nodig

  • - HDMI-HDMI-kabel;
  • - DVi-HDMI-connector.

instructies:

Stap 1

Onderzoek eerst de mogelijkheden van de videokaart die in uw computer of laptop is geïnstalleerd. Zorg ervoor dat de adapter is ontworpen om beide soorten signalen te dragen.

Stap 2

Als u een ATI (Radeon)-videoadapter gebruikt, heeft deze mogelijk geen HDMI-uitgang. In deze situatie wordt aanbevolen om het DVI-kanaal te gebruiken in combinatie met een speciale adapter. Zorg ervoor dat u een originele DVI-HDMI-connector gebruikt die audio kan verzenden.

Stap 3

Controleer de specificaties van de tv die je gebruikt. Zorg ervoor dat de HDMI-poort is ontworpen om audio te ontvangen. Selecteer de juiste HDMI-DHMI-kabel.

Stap 4

Sluit de grafische kaart van je computer aan op de juiste poort van je tv. Als u zowel een monitor als een tv tegelijkertijd wilt gebruiken, stelt u deze apparaten in op synchronisatie. Open hiervoor het menu "Schermresolutie" en selecteer de juiste modus.

Stap 5

Gebruik de functie Duplicate Screen als u dezelfde afbeelding naar alle aangesloten apparaten wilt overbrengen. In het geval dat u beide schermen onafhankelijk van elkaar moet gebruiken, activeert u de modus "Scherm uitvouwen". In deze situatie moet u eerst het computerscherm toewijzen aan de hoofdeenheid.

Stap 6

Ga verder met het instellen van de overdracht van het audiosignaal. Open het Configuratiescherm en selecteer het menu Hardware en geluiden. Klik op de link "Audioapparaten beheren".

Stap 7

Ga naar het tabblad Afspelen en zoek de ADM (Nvidia) HDMI-uitvoerhardware. Selecteer het pictogram met de linkermuisknop. Klik op de knop "Standaard".

Stap 8

Klik nu op de knop Toepassen en sluit het dialoogvenster. Speel een aangepaste videoclip af en zorg ervoor dat uw HDMI-uitgang stabiel is. Als u de kabel loskoppelt van de poort, wordt automatisch de standaard audiopoort op de bijbehorende kaart ingeschakeld.

Aanbevolen: