Een HDMI-kabel Verlengen

Inhoudsopgave:

Een HDMI-kabel Verlengen
Een HDMI-kabel Verlengen

Video: Een HDMI-kabel Verlengen

Video: How to assemble a HDMI cable 2022, November
Anonim

De HDMI-interface wordt momenteel geleverd door bijna alle apparaten die videoweergave in HD-resolutie ondersteunen. Er zijn verschillende manieren om het te verlengen.

Een HDMI-kabel verlengen
Een HDMI-kabel verlengen

Het is nodig

verlengingskabel

instructies:

Stap 1

Koop een extra HDMI-kabel van de juiste lengte bij radiowinkels. Dit is de beste beschikbare optie, omdat de kwaliteit van de verzonden gegevens niet wordt beïnvloed door de toename van de lengte van het snoer, wat vooral belangrijk is bij het bekijken van films in hoge definitie. Een groot nadeel is de hoge prijs voor lange HDMI-kabels.

Stap 2

Als je de HDMI-kabel zelf wilt verlengen, denk dan eerst na over hoe redelijk het is - de prijs van een extra stuk kabel kost ongeveer hetzelfde bedrag als het kopen van een nieuwe. Gebruik voor het verlengen ook speciale adapters die verkrijgbaar zijn bij verkooppunten van radio's, ze zien eruit als een kleine flashkaart.

Stap 3

Als u de HDMI-kabel wilt verlengen tot een lengte van meer dan 100 meter, gebruik dan ook speciale signaalversterkers, omdat de beeldkwaliteit ernstig kan worden aangetast. Steek de stekker van het ene uiteinde van de kabel in het afspeelapparaat, het andere in de speciale adapter.

Stap 4

Zet de kabel zodanig vast dat deze in de toekomst niet kan worden losgekoppeld. U kunt hiervoor het beste beugels gebruiken die verkrijgbaar zijn bij bouwmarkten. Steek indien nodig de tweede connector in een andere adapter. Sluit vervolgens de kabel aan op je tv.

Stap 5

Als je een versterker gebruikt, houd er dan rekening mee dat deze ook als adapter fungeert, je hebt dus geen extra adapter nodig. Sluit de versterker aan op een stroombron. In sommige gevallen zijn HDMI-kabels van minder dan 100 meter lang ook slecht in het overbrengen van het signaal, ook hier zul je je toevlucht moeten nemen tot het installeren van een versterker.

Stap 6

Plaats de draden rond de omtrek van de kamer om ze in de toekomst niet te beschadigen tijdens het gebruik. Plaats er geen zware voorwerpen of meubels op, laat geen kale delen van de draad verschijnen.

Populair per onderwerp