Hoe Luidsprekers Op Een Laptop Aan Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Luidsprekers Op Een Laptop Aan Te Zetten
Hoe Luidsprekers Op Een Laptop Aan Te Zetten

Video: Hoe Luidsprekers Op Een Laptop Aan Te Zetten

Video: Hoe Luidsprekers Op Een Laptop Aan Te Zetten
Video: Creative SBS A335 2.1 Speaker Review 2024, April
Anonim

De laptop heeft ingebouwde speakers, waardoor er geen extra aansluiting nodig is. Als er echter geen geluid op uw laptop is, moet u de instellingen van uw geluidssysteem controleren.

Hoe luidsprekers op een laptop aan te zetten
Hoe luidsprekers op een laptop aan te zetten

Het is nodig

Everest-programma

instructies:

Stap 1

Als er geen geluid op de laptop is, controleer dan eerst of de geluidshardware zichtbaar is in apparaatbeheer. Open hiervoor: "Start" - "Configuratiescherm" - "Systeem" - "Hardware" - "Apparaatbeheer". Zoek het item "Besturing voor geluid, video en games" in het venster dat wordt geopend. Als een van de items is gemarkeerd met een vraagteken of een geel uitroepteken, is de reden voor het ontbreken van geluid hoogstwaarschijnlijk te wijten aan het ontbreken van een stuurprogramma voor de geluidskaart.

Stap 2

Aangezien het stuurprogramma niet is geïnstalleerd tijdens de installatie van het besturingssysteem, staat het hoogstwaarschijnlijk niet op de cd van het besturingssysteem. In dit geval zou je het op internet moeten vinden, hiervoor heb je de exacte naam van de geluidskaart nodig. Gebruik het programma Everest (Aida64): installeer het, voer het uit. Selecteer in de linkerkolom "Computer" - "Samenvattingsinformatie". U ziet volledige informatie over de computerhardware, inclusief geluidskaartgegevens.

Stap 3

Zoek het vereiste stuurprogramma op internet, plaats het in een willekeurige map van de laptop. Open vervolgens de geel gemarkeerde geluidskaart opnieuw in Apparaatbeheer en kies ervoor om de driver opnieuw te installeren. Specificeer de map met het gedownloade stuurprogramma als bron. Start uw computer opnieuw op nadat u het stuurprogramma hebt geïnstalleerd.

Stap 4

Als er helemaal geen geluidskaart in apparaatbeheer staat, moet u de instellingen in het BIOS controleren. Voer het BIOS in bij het opstarten van de computer, hiervoor moet u meestal op Del of F1, F2, F3, F10 drukken - de specifieke optie hangt af van het laptopmodel. Zoek het tabblad met geïntegreerde apparaten - het woord zal in zijn naam zijn geïntegreerd. Zoek op dit tabblad het geluidsapparaat en kijk naar de parameters, het moet worden ingesteld op Ingeschakeld. Als het is ingesteld op Uitgeschakeld, wijzigt u het indien nodig.

Stap 5

Controleer of het geluid op de laptop überhaupt is ingeschakeld. Als het is uitgeschakeld, wordt het geluidspictogram in de lade gemarkeerd met een rood kruis. Om het geluid aan te zetten, klikt u met de linkermuisknop op het pictogram en verwijdert u het selectievakje bij het item "Uit".

Aanbevolen: