Hoe De Schroef Te Repareren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Schroef Te Repareren?
Hoe De Schroef Te Repareren?

Video: Hoe De Schroef Te Repareren?

Video: Hoe De Schroef Te Repareren?
Video: #7 Hoe een Radio repareren 2024, Mei
Anonim

"Screw" (afgeleid van "Winchester") in computerjargon wordt meestal een harde schijf genoemd - het belangrijkste opslagapparaat. Als deze harde schijf op zichzelf geen extern apparaat is, moet deze in de systeemeenheid worden geplaatst, aangesloten op de voedingseenheid, het moederbord en worden vastgezet.

Hoe de schroef te repareren?
Hoe de schroef te repareren?

instructies:

Stap 1

Als het erop aankomt de harde schijf aan het computerchassis te bevestigen, betekent dit dat u deze al hebt uitgeschakeld, het netsnoer hebt losgekoppeld en beide zijpanelen van de systeemeenheid hebt verwijderd. Als dit nog niet is gedaan, voert u de overgeslagen bewerking uit voordat u doorgaat naar de volgende stap.

Stap 2

Zoek een vrije hardeschijfpositie. In het geval van systeemeenheden van het meest voorkomende type "Tower", zijn dergelijke compartimenten in twee maten beschikbaar - 3½ en 5¼ inch. De overgrote meerderheid van harde schijven heeft behuizingen die qua formaat overeenkomen met 3-inch sleuven - plaats uw harde schijf voorzichtig (om niet per ongeluk de draden van andere apparaten los te koppelen) in een vrije sleuf van dit type. De sleuven voor aansluiting op de voeding en het moederbord moeten naar binnen in de behuizing van de systeemeenheid wijzen.

Stap 3

Lijn de schroefdraadgaten op de harde-schijfbehuizing en op het chassis van de systeemeenheid uit - er kunnen zich aan beide zijden drie van dergelijke gaten in de harde-schijfbehuizing bevinden, maar u hoeft er slechts twee uit te lijnen. Schroef daarna de schroeven achtereenvolgens in elk gat en bevestig de harde schijfbehuizing aan het chassis van de systeemeenheid. Draai niet elke schroef de eerste keer tot het einde vast, omdat de starre bevestiging van één houder het niet mogelijk maakt om de uitlijning van de resterende gaten aan te passen, het is beter om dit in twee passen te doen. Hiermee is de procedure voor het beveiligen van de harde schijf voltooid en kunt u beginnen met het aansluiten van de voedingsbus en datakabel.

Stap 4

Als u een verwisselbare harde schijf gebruikt, moet er een "basis" worden geïnstalleerd in de computerbehuizing, waarin de draagbare harde schijf wordt geplaatst. Deze basis, meestal een "rek" of "slede" genoemd, wordt geïnstalleerd in een vijf-inch compartiment en een plastic kap wordt verwijderd van het voorpaneel van de systeemeenheid om toegang tot het apparaat te bieden. Om een draagbare harde schijf in een dergelijk rek te bevestigen, tilt u eerst de draagbeugel op de behuizing op, die ook als slot dient. Bij sommige modellen kan dit slot als aparte hendel worden uitgevoerd. Schuif vervolgens de harde-schijfbehuizing helemaal in de reksleuf op het voorpaneel van de systeemeenheid en laat de vergrendelingshendel zakken. Daarna is de harde schijf klaar voor gebruik.

Aanbevolen: