Hoe Een Mengpaneel Op Een Computer Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Mengpaneel Op Een Computer Aan Te Sluiten
Hoe Een Mengpaneel Op Een Computer Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Mengpaneel Op Een Computer Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Mengpaneel Op Een Computer Aan Te Sluiten
Video: Microfoon op PC computer, Macbook of Laptop aansluiten 2024, Mei
Anonim

Veel beginnende muzikanten vragen zich af hoe ze een mengpaneel kunnen aansluiten op een meerkanaals geluidsapparaat. Welke afstandsbediening kies je en hoe zorg je voor een soepele werking van alle studiocomponenten? Afhankelijk van het type afstandsbediening zullen de verbindingsmethoden enigszins verschillen.

Hoe een mengpaneel op een computer aan te sluiten
Hoe een mengpaneel op een computer aan te sluiten

instructies:

Stap 1

Sluit het mengpaneel en de kaart aan. Als je een meerkanaals geluidskaart hebt en bijvoorbeeld een 8-socket afstandsbediening, maak dan de aansluiting als volgt. Aangezien één mengbus de eigenschappen heeft van zowel input als output, en in de geluidskaart worden deze eigenschappen weergegeven door aparte jacks, soldeer je 8 muziekkabels (in principe kun je kant-en-klare kabels kopen). Er moeten 2 signaaldraden in elke kabel zitten. "Snijd" ze vervolgens met vierentwintig jacks (pluggen). Acht daarvan zijn stereo (voor mixer) en zestien zijn mono (voor geluidskaart).

Stap 2

Om de mixer op je computer aan te sluiten, gebruik je twee cinch-naar-minijack-kabels en verbind je de uitgangen van je geluidskaart met de ingangen van de mixer. Stel daarna in het geïnstalleerde emulatorprogramma de optie in om een externe mengtafel te gebruiken en begin te werken. Voor het aansluiten van een mixer heb je in ieder geval een meerkanaals geluidskaart nodig met 2 of meer audio-uitgangen. Virtual Deck A op Tractor of VirtualDJ speelt de eerste output en B speelt de tweede output. Het signaal dat hiervan afkomstig is, komt op precies dezelfde manier als van een echte speler of draaitafel.

Stap 3

Koop speciale aansluitkabels. Er moeten twee signaaldraden in worden gelegd. Er wordt een bepaald aantal stopcontacten op de kabels geïnstalleerd en de verbinding wordt gemaakt. Met behulp van verschillende stuurprogramma's kunt u dus meerdere onafhankelijke audiokanalen tegelijk uitvoeren. Dit zorgt voor een multitrack audio-effect.

Stap 4

Als je een USB-afstandsbediening hebt, sluit je deze gewoon aan op de USB-uitgang van je computer. Dit is de nieuwste onder de mixers en verreweg de handigste tool. Natuurlijk lijdt met zo'n afstandsbediening de afspeelkwaliteit een beetje, maar deze optie is best geschikt voor repetities en het opnemen van demo-albums.

Aanbevolen: