Een Connector Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Connector Aansluiten
Een Connector Aansluiten

Video: Een Connector Aansluiten

Video: Een Connector Aansluiten
Video: UTP stekker bevestigen 2024, Mei
Anonim

Als u besluit de netwerkkabel voor uw lokale netwerk zelf te krimpen, moet u de locatie van de draden op kleur bestuderen. Dit punt is het belangrijkste bij het aansluiten van de connector. Anders zal uw netwerk als gevolg daarvan eenvoudigweg niet werken.

Een connector aansluiten
Een connector aansluiten

Het is nodig

  • - perstang voor krimpen;
  • - netwerkkabel "twisted pair";
  • - aansluiting.

instructies:

Stap 1

Bereid al het benodigde gereedschap voor om de connector aan te sluiten. Zonder mankeren heeft u een krimptang nodig. Zonder hen kunnen alleen professionele netwerkmasters krimpen.

Stap 2

Koop een netwerkkabel, meestal een twisted pair-kabel genoemd, omdat deze acht draden heeft die in paren zijn gedraaid. Zorg ervoor dat u een groot aantal connectoren in voorraad heeft, want, zoals de praktijk leert, is het niet altijd mogelijk om ze de eerste keer aan te sluiten.

Stap 3

Strip het gekrompen uiteinde van de netwerkkabel. Het is voldoende om ongeveer een centimeter van de schaal te verwijderen. Pas op dat u de bedrading zelf niet beschadigt. Scheid ze en maak ze recht. Rangschik ze dan op kleur. De meest voorkomende combinatie is: wit met oranje - oranje - wit met groen - blauw - wit met blauw - groen - wit met bruin - bruin. In sommige gevallen, afhankelijk van uw router of modem, kan de combinatie anders zijn. U kunt dit verduidelijken door de gebruiksaanwijzing van het apparaat te lezen.

Stap 4

Steek de draden volgens de kleuren in de connector. Plaats de connector zelf in het krimpapparaat en knijp in het handvat. Als gevolg hiervan zullen de metalen contacten in de draden worden gebogen, terwijl de gelegenheid stevig om de plastic bevestigingsmiddelen wordt gewikkeld.

Stap 5

Trek voorzichtig aan de kabel om te controleren of deze goed vastzit. Voer een krimpbewerking uit aan de andere kant van het getwiste paar. In dit geval wordt de bedrading aangesloten op de connector in de gespiegelde positie van de kleuren.

Stap 6

Sluit het ene uiteinde van een netwerkkabel aan op uw modem of router en het andere op uw computer en maak een netwerkverbinding. Als u twee computers aansluit, is de kleurvolgorde in de connector anders. In dit geval is de combinatie als volgt: wit-oranje - oranje - wit-groen - blauw - wit-blauw - groen - wit-bruin - bruin. De tweede connector is verbonden via een crossover-combinatie waarin het buitenste en binnenste paar gekruist zijn.

Aanbevolen: