Hoe Het Wifi-signaal Te Verbeteren

Inhoudsopgave:

Hoe Het Wifi-signaal Te Verbeteren
Hoe Het Wifi-signaal Te Verbeteren

Video: Hoe Het Wifi-signaal Te Verbeteren

Video: Hoe Het Wifi-signaal Te Verbeteren
Video: Twee blikjes gebruiken om betere wifi ontvangst te hebben? Kijk hoe simpel! 2024, April
Anonim

Een kabelverbinding kan hoge datasnelheden bieden, maar dit betekent niet dat je geen hogere datasnelheden kunt krijgen voor een draadloze verbinding. Wi-Fi is een radiosignaal, daarom is het alleen nodig om de ontvangst van de zender te verbeteren om een grotere afstand af te leggen, terwijl het ontvangen vermogen ongewijzigd blijft. Er zijn verschillende methoden waarmee u het bereik van uw wifi-verbinding gratis kunt vergroten.

Hoe het wifi-signaal te verbeteren
Hoe het wifi-signaal te verbeteren

instructies:

Stap 1

Veel hangt natuurlijk af van de locatie van de router. Als een laptop of desktopcomputer met draadloze verbindingen in een andere ruimte wordt geplaatst, moet het signaal door muren en andere obstakels gaan om ze te bereiken. Heroriënteer de zendende en ontvangende apparaten om een gelijk speelveld te creëren. In een open kantooromgeving plaats je de router bijvoorbeeld niet in een hoek, maar in het midden van de kamer. Hiermee kunt u het kantoor volledig bedekken met draadloze communicatie en tegelijkertijd een meer gelijkmatige verdeling van het signaal krijgen. Voor een optimale draadloze dekking voor veel delen van uw huis, plaatst u uw apparaat ook in het midden van het huis. Zet de bovenfrees niet op de grond, maar op een plank of boekenkast. Als er maar één computer is die is uitgerust met een Wi-Fi-verbinding, altijd op dezelfde plek, zou het logisch zijn om het apparaat er dichter bij te plaatsen, en niet in het midden. U kunt echter experimenteren, want er zijn gevallen waarin een zeer zwak signaal bij de ontvanger kwam en de reden was dat de router te dicht bij de pc was.

Stap 2

Vermijd slechte buurten. Onthoud dat wifi een radiosignaal is en dat signalen van draadloze telefoons, magnetrons of zelfs een andere draadloze router de werking ervan kunnen verstoren. Probeer daarom dergelijke problemen te voorkomen.

Stap 3

De winkels verkopen goede antennes die het uitgestraalde vermogen vergroten. Sluit hem aan op een router en je kunt het bereik van het signaal vergroten. Een antenne wordt rechtstreeks op het apparaat geïnstalleerd en zorgt voor een lichte toename van het vermogen van het uitgezonden signaal. Hawking vervaardigt verschillende soorten van dergelijke antennes voor draadloze communicatieapparatuur.

Stap 4

Er zijn kleine apparaten die repeaters worden genoemd en die een draadloos signaal ontvangen, dit vervolgens versterken tot het gewenste niveau en het vervolgens opnieuw in de lucht uitzenden. Plaats dit apparaat binnen het bereik van het zendersignaal van de router, maar dicht bij een computer of laptop die dit doorgestuurde communicatiesignaal nodig heeft. Draadloze repeaters zijn verkrijgbaar bij D-Link en Linksys. Airport Express maakt dergelijke apparaten voor Apple-computers.

Aanbevolen: