De Wifi-adapter Inschakelen

Inhoudsopgave:

De Wifi-adapter Inschakelen
De Wifi-adapter Inschakelen

Video: De Wifi-adapter Inschakelen

Video: De Wifi-adapter Inschakelen
Video: W10-0016 Een draadloze wifi netwerk adapter opnieuw inschakelen in Windows 10. 2024, Mei
Anonim

Wi-Fi-adapters zijn apparaten waarmee desktopcomputers kunnen worden aangesloten op draadloze toegangspunten. Maar ze kunnen ook voor andere doeleinden worden gebruikt, bijvoorbeeld om een lokaal netwerk tussen een pc en een laptop te creëren.

De wifi-adapter inschakelen
De wifi-adapter inschakelen

Het is nodig

Wi-Fi-adapter

instructies:

Stap 1

Selecteer eerst een Wi-Fi-adapter voor uw desktopcomputer. Deze apparaten zijn van twee hoofdtypen: intern en extern. Het eerste type adapter is aangesloten op het PCI-slot op het moederbord van de computer en het tweede op de USB-connector. Koop een geschikte wifi-adapter.

Stap 2

Sluit het gekochte apparaat aan op de benodigde connector. Als u een PCI-adapter aansluit, moet u eerst de computer uitschakelen. De adapter moet worden geleverd met een schijf met stuurprogramma's en software om het apparaat te bedienen. Installeer dit programma.

Stap 3

Voer de geïnstalleerde applicatie uit. Pas indien nodig de parameters van de wifi-adapter aan. Ze worden meestal automatisch geselecteerd wanneer ze zijn aangesloten op een draadloos netwerk. Om een laptop op deze adapter aan te sluiten, stelt u een lokaal netwerk in.

Stap 4

Open het Netwerkcentrum. Selecteer het menu "Draadloze netwerken beheren". Klik in het nieuwe venster op de knop "Toevoegen" om het proces voor het maken van een nieuw netwerk te starten. Selecteer het type netwerk "computer-naar-computer".

Stap 5

Geef in het menu dat wordt geopend de naam van het toekomstige netwerk op, selecteer het type beveiliging ervoor en voer het wachtwoord in. Als je dit netwerk in de toekomst wilt gebruiken, vink dan het vakje aan naast het item "Netwerkinstellingen opslaan". Klik volgende". Nadat het bericht over het succesvol maken van het netwerk verschijnt, klikt u op de knop "Voltooien".

Stap 6

Zet nu je laptop aan. Open de lijst met beschikbare draadloze netwerken (netwerkpictogram in het systeemvak). Selecteer het netwerk dat u onlangs op uw desktopcomputer hebt gemaakt. Klik op de knop "Verbinden".

Stap 7

Voer het ingestelde wachtwoord in om toegang te krijgen tot het netwerk. Om het IP-adres van elk apparaat te bekijken, klikt u met de rechtermuisknop op het verbindingspictogram en selecteert u "Status". Klik op de knop "Details" in het menu dat verschijnt.

Aanbevolen: