Een USB-flashstation Gebruiken

Een USB-flashstation Gebruiken
Een USB-flashstation Gebruiken

Video: Een USB-flashstation Gebruiken

Video: Een USB-flashstation Gebruiken
Video: Bestanden kopiëren naar een USB stick op Windows 10 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig is het bijna onmogelijk om je een computergebruiker voor te stellen die geen USB-stick nodig zou hebben. Deze compacte en tegelijkertijd ruime opslag van informatie is vrij eenvoudig en handig in gebruik, maar een beginnende gebruiker zal geen kwaad om te leren hoe hij een USB-flashstation correct moet gebruiken.

Een USB-flashstation gebruiken
Een USB-flashstation gebruiken

Ten eerste is het de moeite waard om te verduidelijken dat de volledige naam van de flashdrive USB Flash Drive is, en het is met deze naam dat u in de catalogi van computerwinkels moet navigeren. Bij het kiezen van een vervoerder is het belangrijkste criterium het volume. Bedenk hoeveel informatie u gewoonlijk moet kopiëren en verplaatsen, en hoe vaak.

Nadat je een flashdrive hebt gekozen, kun je deze gaan gebruiken. Een standaard flashstation heeft een verwijderbare dop die de USB-connector bedekt waarmee het op de computer wordt aangesloten. Als uw flashdrive niet op de computer is aangesloten, moet u deze dop erop plaatsen - dit voorkomt dat de connector vuil wordt, stof, vocht en andere vreemde voorwerpen die het apparaat kunnen beschadigen.

Verwijder daarom de beschermkap voordat u de media aanraakt. Voor je zit een metalen USB-connector waardoor je een USB-stick in de connector bij de computer moet steken. In de computer zelf kan de bijbehorende USB-poort zich aan de achterkant of aan de voorkant van de behuizing bevinden. Het is gemakkelijk te herkennen: het is een horizontale sleuf, die qua vorm en grootte overeenkomt met de connector op je flashdrive. Sluit de media aan op uw computer.

Als er nog niet eerder een flashstation op deze machine is gebruikt, zal de computer u vragen om een stuurprogramma ervoor te zoeken en te installeren. Als u in het Windows-besturingssysteem werkt, krijgt u stapsgewijze installatie-instructies. Dit proces vereist geen speciale kennis en vaardigheden.

Nadat de computer de USB-flashdrive heeft gedetecteerd en herkend, gaat u naar de map "Mijn computer", die zich op het bureaublad van uw computer bevindt. Daar worden, na de lijst met harde schijven op uw computer, de verwijderbare apparaten weergegeven die erop zijn aangesloten. Zoek degene met de afkorting "USB" in zijn naam - dit is uw flashstation. Nu kunt u de flashdrive gaan gebruiken: open hem met een dubbelklik en werk zoals met alle verwisselbare media zoals een diskette - kopieer, verplaats of verwijder bestanden.

Als u klaar bent, kijkt u in het taakvenster onder aan het scherm naar het pictogram met het label "Hardware en schijven veilig verwijderen". Als u met de linkermuisknop klikt, wordt een lijst met apparaten geopend waarvan u wordt gevraagd de verbinding te verbreken. Selecteer uw media in de lijst en klik op uitschakelen. Na een tijdje verschijnt op het scherm het volgende bericht: "De apparatuur kan worden verwijderd." Haal dan pas de USB-stick uit de USB-ingang.

Aanbevolen: