Een Hoofdtelefoon Als Microfoon Gebruiken

Inhoudsopgave:

Een Hoofdtelefoon Als Microfoon Gebruiken
Een Hoofdtelefoon Als Microfoon Gebruiken

Video: Een Hoofdtelefoon Als Microfoon Gebruiken

Video: Een Hoofdtelefoon Als Microfoon Gebruiken
Video: How to Setup Headphones and a Microphone in Windows 10 2024, April
Anonim

Voor sommige videoberichtenprogramma's moet u niet alleen een audio-uitvoerapparaat (hoofdtelefoon of luidsprekers) aansluiten, maar ook een invoerapparaat (microfoon). Als je het je niet kunt veroorloven om een nieuwe microfoon te kopen, gebruik dan de koptelefoon die je niet nodig hebt en gebruik ze als een microfoon.

Een hoofdtelefoon als microfoon gebruiken
Een hoofdtelefoon als microfoon gebruiken

Het is nodig

  • - een koptelefoon;
  • - stekkers zoals "jack 3, 5", "jack 6, 3", "DIN".

instructies:

Stap 1

Om de hoofdtelefoon als microfoon te gebruiken, moet u deze van de ene naar de andere jack schakelen. Dit definieert de groene connector voor de uitvoerapparaten en roze voor de invoerapparaten. Probeer na het wisselen alleen de rechterluidspreker te gebruiken (het opschrift op de koptelefoon is juist), want de microfoonaansluiting is een monocircuit.

Stap 2

Om de twee delen van de koptelefoon te gebruiken, moet je ze solderen door de oude stekker af te knippen. Soldeer de draden aan de nieuwe mono plug met dezelfde kleur draad aan de basis, verbind de gekleurde draden met elkaar en soldeer vervolgens aan de andere pin van de plug. Wacht na het solderen tot de draden zijn afgekoeld, monteer de stekker en gebruik deze pas voor het beoogde doel.

Stap 3

Als u de microfoon niet wilt gebruiken voor berichten via internet, maar voor karaoke, waarvan de connector anders is (aansluiting 6, 3), gebruikt u het hierboven beschreven schema. Alle acties zijn hetzelfde, aangezien het werkingsprincipe van beide soorten stekkers is alleen beperkt tot signaaloverdracht. Houd er rekening mee dat u een hoofdtelefoon kunt gebruiken in plaats van een microfoon via andere aansluitingen.

Stap 4

Tot nu toe zijn DIN-stekkers niet uit de aanbieding verdwenen. Deze standaard verscheen in de Sovjettijd en werd op bijna alle gebieden van huishoudelijke apparaten gebruikt. Je hoeft alleen maar de stekker te openen en de koptelefoondraden op 1, 3 en 5 pinnen te solderen. "Base" maakt verbinding met het 3e contact, de linker- en rechterkanalen - met de 1e en 5e contacten. Als het ingangsgeluid laag lijkt, probeer dan eerst de kanaaldraden om te schakelen naar pin 1 en vervolgens naar pin 2.

Stap 5

De enige moeilijkheid die u kunt tegenkomen, is het rustige geluid. Dit komt door het ontbreken van een voorversterkermodule in het hoofdtelefoonapparaat, die niet door het ontwerp is voorzien. Als je al een overbodig audioapparaat hebt, zoals een cassettespeler of versterker, gebruik dat dan om het signaalniveau te verhogen.

Aanbevolen: