Een Verticale Balk Toevoegen

Inhoudsopgave:

Een Verticale Balk Toevoegen
Een Verticale Balk Toevoegen

Video: Een Verticale Balk Toevoegen

Video: 14. Verticaal en horizontaal zoeken in een bereik 2022, November
Anonim

Het pijpteken wordt gebruikt op sommige QWERTY-toetsenbordlay-outs met één toets, samen met backslashes, backslashes en twee korte verticale balken. Om dit teken in te voeren, moet u de invoertaal wijzigen in Engels. Maar wat als zo'n toets niet op het toetsenbord zit?

Een verticale balk toevoegen
Een verticale balk toevoegen

instructies:

Stap 1

De verticale balk is een van de unicode-tekens en unicode in Windows is, zoals u weet, opgeslagen in een speciale tekentabel. Om de tekentabel te starten, selecteert u het menu "Start" en gaat u naar "Alle programma's", en vervolgens de " Accessoires" map. Selecteer in de map Accessoires de categorie Hulpprogramma's van programma's en start de snelkoppeling Symbol Map.

Stap 2

U ziet de applicatie op het scherm in de vorm van een kleine tabel waarin allerlei afdrukbare tekens en tekens zijn opgeslagen. Selecteer in het bovenste vervolgkeuzemenu "Lettertype" "Arial". Dit lettertype kan alle tekens weergeven die in Unicode worden weergegeven. Selecteer in het veld met aanvullende parameters onder de tabel in de vervolgkeuzelijst "Tekenset" - "Unicode". Als deze parameters niet actief zijn, vink dan het vakje aan naast de optie "Extra parameters" onder de tabel. Stel hieronder in het veld "Groeperen" onder de tekentabel de waarde "Unicode Ranges" in.

Stap 3

Een ander klein pop-upvenster "Groeperen" verschijnt naast het toepassingsvenster. Dit venster toont de groeperingen van symbolen per toepassing. Klik met de linkermuisknop op het item "Normale interpunctie" (tweede item van boven) om de leestekens weer te geven die worden gebruikt bij het afdrukken en schrijven in de tabel. Er zijn schuine strepen en een verticale balk tussen.

Stap 4

De tekentabel toont nu pictogrammen van normale Unicode-interpunctie, waaronder u het pijpteken kunt vinden. Dit symbool staat in de tweede rij van boven, derde van links. Dit teken in Unicode heet "Verticale lijn" en heeft de toegewezen code "U + 007C". Klik met de linkermuisknop twee keer op de cel met dit teken en er verschijnt een verticale lijn in het veld om te kopiëren, net onder de tabel. Om een ​​teken naar het klembord te kopiëren, klikt u op de knop "Kopiëren". Nu kunt u in alle documenten verticale balken toevoegen.

Populair per onderwerp