Verticale Synchronisatie Inschakelen

Inhoudsopgave:

Verticale Synchronisatie Inschakelen
Verticale Synchronisatie Inschakelen

Video: Verticale Synchronisatie Inschakelen

Video: Verticale Synchronisatie Inschakelen
Video: V-SYNC, Fast SYNC, Adaptive Sync and MORE Explained 2024, Mei
Anonim

Verticale synchronisatie, VSync of verticale synchronisatie is een extra parameter van het stuurprogramma van de videokaart. Het inschakelen van Vsync is meestal interessant voor enthousiaste gamers, omdat het de graphics van veel games drastisch kan verbeteren.

Verticale synchronisatie inschakelen
Verticale synchronisatie inschakelen

instructies:

Stap 1

Het activeren van verticale synchronisatie kan door de gebruiker op verschillende manieren worden gedaan. De eenvoudigste methode is om het bureaubladcontextmenu op te roepen door met de rechtermuisknop op een lege tabelruimte te klikken en het item "Weergeven" te selecteren. Vouw de koppeling Eigenschappen voor beeldscherm uit en ga naar het tabblad Instellingen in het dialoogvenster dat wordt geopend. Gebruik de knop Geavanceerd en schakel de gewenste functie in het gedeelte Wachten op verticale synchronisatie in.

Stap 2

Gebruik de code om programmatisch verticale synchronisatie in OpenGL in te schakelen:

void set_vsync (bool ingeschakeld) // true

{

PFNWGLSWAPINTERVALEXTPROC wglSwapInterval = NULL;

wglSwapInterval = (PFNWGLSWAPINTERVALEXTPROC) wglGetProcAddress ("wglSwapIntervalEXT");

if (wglSwapInterval) wglSwapInterval (ingeschakeld? 1: 0);

}.

Stap 3

Gebruik DirectX 9 om verticale synchronisatie in te schakelen. Om dit te doen, voordat u D3DDevice start, wijzigt u de waarde van de parameter

g_d3d9Parameters. SwapEffect naar D3DSWAPEFFECT_COPY. Stel vervolgens ook de parameter g_d3d9Parameters. PresentationInterval in op D3DPRESENT_INTERVAL_ONE.

Stap 4

Om nVidia verticale synchronisatie in te schakelen, opent u het contextmenu van het bureaublad van de computer door met de rechtermuisknop te klikken en het item "nVidia Control Panel" te selecteren. Open het menu "Beeld" van het bovenste servicepaneel van het geopende dialoogvenster en selecteer het item "Geavanceerd". Vouw het knooppunt "3D-parameters beheren" in de boomstructuur aan de linkerkant van het configuratiescherm uit en selecteer de opdracht "Inschakelen" in de vervolgkeuzelijst van de regel "Verticale synchronisatiepuls" in het volgende dialoogvenster. Sla uw wijzigingen op door op OK te klikken en start het systeem opnieuw op om deze wijzigingen toe te passen.

Stap 5

Houd er rekening mee dat soms een schuifregelaar in plaats van een vervolgkeuzemenu kan worden gebruikt. In dit geval moet u de schuifregelaar naar de uiterst rechtse positie verplaatsen.

Aanbevolen: