Wat Is Een Lokaal Netwerk?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Lokaal Netwerk?
Wat Is Een Lokaal Netwerk?

Video: Wat Is Een Lokaal Netwerk?

Video: Wat Is Een Lokaal Netwerk?
Video: Network Types: LAN, WAN, PAN, CAN, MAN, SAN, WLAN 2024, Mei
Anonim

Een lokaal netwerk is een van de soorten computernetwerken, beperkt tot een bepaald territoriaal gebied. Gewoonlijk wordt een lokaal netwerk opgevat als een verzameling apparaten die zich binnen bepaalde grenzen (gebouw, kamer, enz.) bevinden.

Wat is een lokaal netwerk?
Wat is een lokaal netwerk?

instructies:

Stap 1

Er zijn lokale netwerken die verspreid zijn over kilometergebieden. Ondanks het brede dekkingsbereik, worden ze ook geclassificeerd als lokaal vanwege een bepaald schema van hun constructie. De meeste lokale netwerken zijn gebouwd met behulp van Wi-Fi- en Ethernet-technologieën. Het is onpraktisch om glasvezelkabels te gebruiken binnen een lokaal netwerk, omdat gewone twisted-pair-kabels zeer indrukwekkende gegevensoverdrachtsnelheden over korte afstanden bieden.

Stap 2

Om moderne lokale netwerken te creëren, wordt een grote verscheidenheid aan apparatuur gebruikt: netwerkhubs, switches, routers, draadloze toegangspunten, enzovoort. Doorgaans worden de typen lokale netwerken geclassificeerd op basis van de manier waarop ze worden beheerd. De keuze van het type netwerk hangt af van hoe het wordt beheerd en welk schema is gebruikt om het te bouwen.

Stap 3

Als routering wordt gebruikt in het lokale netwerk, is het niveau ervan meestal erg primitief. Dit is te wijten aan het feit dat privé-LAN's meestal uit een klein aantal computers bestaan. De persoon die de werking van het lokale netwerk controleert en fouten daarin corrigeert, wordt de netwerkbeheerder genoemd.

Stap 4

Binnen een lokaal netwerk worden doorgaans specifieke reeksen IP-adressen gebruikt. Interne adressen worden gebruikt om computers met elkaar te verbinden binnen één lokaal netwerk. Ze zijn niet beschikbaar voor verbinding vanaf externe computers. DHCP wordt gebruikt om IP-adresconflicten te voorkomen. Hiermee kan een apparaat dat meerdere computers op een lokaal netwerk verbindt, elke pc een uniek IP-adres geven.

Stap 5

Het VPN-protocol wordt gebruikt om computers te verbinden die tot verschillende lokale netwerken behoren. Meestal verbindt deze link de twee grensrouters van elk netwerk.

Aanbevolen: