Hoe De Gebruiksduur Van Een Besturingssysteem In Te Bepalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Gebruiksduur Van Een Besturingssysteem In Te Bepalen?
Hoe De Gebruiksduur Van Een Besturingssysteem In Te Bepalen?

Video: Hoe De Gebruiksduur Van Een Besturingssysteem In Te Bepalen?

Video: Hoe De Gebruiksduur Van Een Besturingssysteem In Te Bepalen?
Video: Rectordebat - Rectorverkiezingen KU Leuven 2017 - Deel 1/2 2024, Mei
Anonim

Vaste activa zijn materiële activa die door een onderneming worden aangehouden voor gebruik bij de levering van goederen, productie, dienstverlening, verhuur, uitvoering van administratieve, sociaal-culturele functies waarvan de gebruiksduur meer dan een jaar bedraagt.

Hoe de gebruiksduur van een besturingssysteem te bepalen
Hoe de gebruiksduur van een besturingssysteem te bepalen

Het is nodig

kennis van boekhouding en fiscale boekhouding

instructies:

Stap 1

Bepaal de gebruiksduur van materiële vaste activa op basis van belasting- en boekhoudwetgeving. Als voor 1 januari 2002 de afschrijvingskosten zijn berekend op basis van de Uniforme Tarieven, zijn daarna wijzigingen doorgevoerd. Nu kunt u de gebruiksduur van de vaste activa achterhalen uit de periode dat een bepaald object door de belastingplichtige wordt gebruikt om de doelen te realiseren.

Stap 2

Het is mogelijk om de gebruikstermijn van in gebruik zijnde OS vast te stellen op basis van art. 258 van het belastingwetboek van de Russische Federatie. Indien de onderneming die vaste activa heeft verworven, vaste activa heeft gebruikt voor de toepassing van de lineaire afschrijvingsmethode, kan het afschrijvingspercentage voor dit onroerend goed worden bepaald, rekening houdend met de gebruiksduur verminderd met de ingebruikname van haar vorige eigenaren. Als de gebruiksduur van het besturingssysteem gelijk is aan de gebruiksduur, kunt u de gebruiksduur voor dit vaste activum zelfstandig instellen, rekening houdend met veiligheidseisen en andere factoren.

Stap 3

Neem de verworven af te schrijven eigendom op in dezelfde afschrijvingsgroep waarin ze toebehoorden aan de vorige eigenaar. Zo kunt u de gebruiksduur van vaste activa op twee manieren achterhalen: op basis van de totale levensduur of op basis van de resterende gebruiksduur.

Stap 4

Bij het bepalen van de looptijd met behulp van de tweede methode is het noodzakelijk om bewijsstukken te hebben van de exploitatie van vaste activa door de vorige eigenaar. Dit kunnen de volgende documenten zijn: de akte van aanvaarding en overdracht van het gebouw; technisch paspoort van het gebouw; certificaat van de technische staat van het gebouw. Als de vorige eigenaar dergelijke documenten niet heeft verstrekt, kunt u contact opnemen met de BTI om een certificaat van de verslechtering van het gebouw te verkrijgen. In combinatie met de wet geeft het alle aanleiding om de gebruiksduur van het gebouw nauwkeurig vast te stellen.

Aanbevolen: