Achtergrond Vervagen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Achtergrond Vervagen In Photoshop
Achtergrond Vervagen In Photoshop

Video: Achtergrond Vervagen In Photoshop

Video: Achtergrond Vervagen In Photoshop
Video: Les 01 Photoshop tutorial - Achtergrond wazig maken 2024, April
Anonim

Niet alle mensen zijn professionele fotografen. En zelfs degenen die serieus bezig zijn met fotografie, hebben in sommige situaties geen tijd om de nodige parameters op de camera in te stellen: gebeurtenissen ontwikkelen zich te snel. Laten we het hebben over het corrigeren van een achtergrond die niet wazig genoeg is. Er is maar één reden waarom dit kon gebeuren: het diafragma was niet voldoende open tijdens het fotograferen. Over het algemeen ziet deze techniek er erg mooi uit bij het fotograferen van portretten. Dan komt de persoon scherp naar voren en is de achtergrond achter hem prachtig wazig. Als je dit om de een of andere reden niet hebt kunnen bereiken tijdens het fotograferen, wees dan niet ontmoedigd. U kunt dit eenvoudig oplossen in Photoshop.

Afbeelding voor training
Afbeelding voor training

instructies:

Stap 1

In ons voorbeeld zijn er 4 mooie meisjes. Ze zijn in focus, waardoor ze er scherp uitzien. Maar ik zou ze een beetje van de achtergrond willen scheiden. Open de foto in Adobe Photoshop en maak een kopie van de laag "achtergrond". Noem de kopie "1". We gaan aan deze laag werken.

Zorg ervoor dat u een kopie van de laag maakt
Zorg ervoor dat u een kopie van de laag maakt

Stap 2

Pak nu de vervagingstool. Als je de achtergrond veel onscherp wilt maken, zet je de intensiteit op 100%. Gebruik een grote borstel voor grotere oppervlakken. Maar vergeet niet om ook kleine details door te werken. Stel een kleinere penseelgrootte voor hen in. Zorg ervoor dat het eindresultaat natuurlijk is. Het is belangrijk dat de vervagingsborstel niet gaat waar hij niet zou moeten zijn. Het proces van vervagen zelf is heel eenvoudig: je gebruikt de "vervaging" -tool om over de plaatsen te vegen die je minder duidelijk wilt maken.

Stel de parameters in die voor u geschikt zijn
Stel de parameters in die voor u geschikt zijn

Stap 3

Binnen een paar minuten is het resultaat klaar. Sla de resulterende afbeelding op. Je foto heeft nu meer volume gekregen en ziet er interessanter uit. Maar let op: deze techniek is niet voor alle foto's geschikt.

Aanbevolen: