Hoe Kan Ik Een Webcamera Aansluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Kan Ik Een Webcamera Aansluiten
Hoe Kan Ik Een Webcamera Aansluiten

Video: Hoe Kan Ik Een Webcamera Aansluiten

Video: Hoe Kan Ik Een Webcamera Aansluiten
Video: HOW TO INSTALL ANY WEBCAM - QUICK u0026 EASY! 2024, April
Anonim

Webcams verschillen van elkaar in de interface waarmee gegevens naar een computer worden overgebracht. Meestal wordt USB gebruikt, iets minder vaak Ethernet. Bij gebruik van een smartphone als webcam worden gegevens verzonden via een GPRS- of WiFi-radiokanaal.

Hoe kan ik een webcamera aansluiten
Hoe kan ik een webcamera aansluiten

instructies:

Stap 1

Om een USB-webcam te gebruiken, sluit u deze eenvoudig aan op een beschikbare poort op uw computer voor de juiste standaard. Als alle poorten bezet zijn, gebruik dan een USB-hub. Het is beter om een hub te gebruiken die een aparte stroombron heeft, vooral als de andere aangesloten apparaten veel stroom trekken. Het is niet nodig om een voeding aan te sluiten op de camera zelf - deze ontvangt de spanning die nodig is voor zijn werking rechtstreeks van de poort.

Stap 2

Verdere stappen zijn afhankelijk van het besturingssysteem dat op de computer is geïnstalleerd. Als het Linux is, start u het programma Usbview en kijkt u in welke kleur de cameranaam wordt weergegeven: rood of zwart. Werk in het eerste geval de distributiekit bij naar de versie waarin dit cameramodel wordt ondersteund (vergeet niet eerst een reservekopie te maken van alle benodigde gegevens), en in het tweede geval start u het Xawtv-programma, selecteert u de camera erin, en het zal onmiddellijk werken. Na een dergelijke controle kan het in andere programma's worden gebruikt, bijvoorbeeld Skype.

Stap 3

Om uw webcam in Windows te laten werken, installeert u de stuurprogramma's van de meegeleverde schijf. Als het ontbreekt, gaat u naar de website van de fabrikant van het apparaat en downloadt u de stuurprogramma's ervan. Daarna kan de camera ook worden gebruikt in alle programma's die zijn ontworpen om ermee te werken.

Stap 4

Ethernet-webcams (ook wel IP-camera's genoemd) hebben geen stuurprogramma's nodig. Sluit zo'n apparaat aan op de router. Gebruik indien nodig een PoE-adapter. Als uw camera op deze manier geen stroom levert, gebruik dan de meegeleverde externe voedingsadapter. Voer op een Windows-computer het programma uit om het IP-adres van de webcam te vinden die het via DHCP heeft verkregen. Stel je camera in, stel een complexe gebruikersnaam en wachtwoord in. Daarna is het mogelijk om toegang te krijgen tot de camera vanaf een computer met elk besturingssysteem, op voorwaarde dat deze een browser heeft die rechtstreeks werkt (zonder een proxy te gebruiken) en een plug-in die is gespecificeerd in de handleiding van de camera (bijvoorbeeld Flash).

Stap 5

Om je smartphone als webcam te gebruiken, installeer je de software Mobiola of Bambuser erop. De eerste is betaald en werkt via een lokaal netwerk met wifi (de telefoon moet een geschikte radiomodule hebben), de tweede is gratis en werkt via internet met het GPRS-protocol. Installeer voor Mobiola een clientprogramma met Windows of Mac OS X op uw computer en voor Bambuser: installeer niets op uw computer, op voorwaarde dat deze is verbonden met internet en een browser heeft met de Flash-plug-in. Tegelijkertijd kan het besturingssysteem erop elk zijn, incl. Linux. In het tweede geval sluit u het goedkoopste tarief voor onbeperkte internettoegang op de telefoon aan, configureert u het toegangspunt (APN correct), registreert u zich op de Bambuser-website, voert u de gebruikersnaam en het wachtwoord in het programma op de telefoon in en stelt u de privéoverdrachtsmodus in zijn instellingen. Ga op je computer naar de Bambuser-website, voer ook je gebruikersnaam en wachtwoord in en ga vervolgens naar je eigen pagina en open de huidige uitzending. Gegevens worden verzonden met een vertraging van enkele seconden.

Aanbevolen: