Hoe Ip . Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe Ip . Veranderen
Hoe Ip . Veranderen

Video: Hoe Ip . Veranderen

Video: Hoe Ip . Veranderen
Video: How to Change IP Address in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Het adresseringssysteem in computernetwerken die via IP werken, is gebaseerd op het toewijzen van een uniek numeriek adres aan elk knooppunt, ook wel een IP-adres genoemd. De eis van uniciteit veroorzaakt de mogelijkheid van adresconflicten in het netwerk. Als er een conflict optreedt, wordt het onmogelijk om verbinding te maken met een of meer hosts met hetzelfde IP-adres. Dus als het besturingssysteem een adresconflict meldt wanneer een computer op het netwerk is aangesloten, blijft er niets anders over dan het IP-adres te wijzigen.

Hoe ip. veranderen
Hoe ip. veranderen

Het is nodig

Beheerdersrechten

instructies:

Stap 1

Open het venster voor het beheren van netwerkverbindingen. Om dit te doen, klikt u op de knop "Start" op de taakbalk. Selecteer in het menu dat wordt geopend het item "Instellingen". Klik in het submenu dat verschijnt op het item "Netwerkverbindingen".

Hoe ip. veranderen
Hoe ip. veranderen

Stap 2

Open het eigenschappenvenster van de netwerkverbinding. Het venster voor het beheren van netwerkverbindingen kan verschillende snelkoppelingen bevatten. Deze kunnen overeenkomen met fysieke of virtuele netwerkadapters, inbelverbindingen, enzovoort. Markeer de snelkoppeling van de netwerkverbinding waarvan u het IP-adres wilt wijzigen. Klik hiervoor met de linkermuisknop. Open het contextmenu door met de rechtermuisknop op de gemarkeerde snelkoppeling te klikken. Selecteer in het contextmenu het item "Eigenschappen".

Hoe ip. veranderen
Hoe ip. veranderen

Stap 3

Open het dialoogvenster voor het beheren van TCP / IP-instellingen voor de geselecteerde verbinding. Selecteer hiervoor in de lijst "Componenten die door deze verbinding worden gebruikt" het item "Internetprotocol (TCP / IP)". Klik op de knop Eigenschappen onder de lijst. Het dialoogvenster "Eigenschappen: Internet Protocol (TCP / IP)" wordt geopend.

Hoe ip. veranderen
Hoe ip. veranderen

Stap 4

Wijzig het IP-adres. Verplaats de focus naar het veld "IP-adres" door erop te klikken met de linkermuisknop. Dit veld is bedoeld voor het invoeren van een adres in een vast formaat. Elk onderdeel van het IP-adres moet een decimaal getal zijn tussen 0 en 255, inclusief. Elk onderdeel wordt door een punt van de andere gescheiden en afzonderlijk bewerkt. U kunt de invoerfocus voor het bewerken van de volgende component overdragen met de muis, door op de linkerknop in het overeenkomstige gebied van het invoerveld te klikken of door de cursortoetsen te gebruiken (de TAB-toets zal de invoerfocus naar een ander besturingselement overbrengen).

Hoe ip. veranderen
Hoe ip. veranderen

Stap 5

Leg uw wijzigingen vast. Klik op de knop "OK" in het dialoogvenster TCP / IP-instellingen. Klik op de knop "OK" in het dialoogvenster met netwerkverbindingseigenschappen.

Aanbevolen: