Hoe Plug-ins In De Mozilla Firefox-browser In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Plug-ins In De Mozilla Firefox-browser In Te Schakelen
Hoe Plug-ins In De Mozilla Firefox-browser In Te Schakelen

Video: Hoe Plug-ins In De Mozilla Firefox-browser In Te Schakelen

Video: Hoe Plug-ins In De Mozilla Firefox-browser In Te Schakelen
Video: 3 Simple Steps to enable JAVA plugin in Firefox browser 2024, Mei
Anonim

Firefox is een populaire browser die kan worden uitgebreid met extra tools (plug-ins). Om de gewenste plug-in te vinden en in te schakelen, moet u mogelijk naar de browserextensiebeheerder gaan, die u kunt vinden in de functies van het programma.

Hoe plug-ins in de mozilla Firefox-browser in te schakelen
Hoe plug-ins in de mozilla Firefox-browser in te schakelen

Een geïnstalleerde plug-in inschakelen

Om reeds geïnstalleerde Mozilla Firefox-plug-ins en extensies te beheren, moet u naar Extensiebeheer gaan. Om dit te doen, klikt u op het pictogram voor het starten van de browser om het hoofdvenster van het programma te openen. Klik daarna op de Firefox-knop in de linkerbovenhoek van het scherm. U ziet een browsermenu waarmee u de applicatie-instellingen kunt wijzigen en de functies van sommige eerder geïnstalleerde extensies kunt selecteren. Klik op "Add-ons". Er wordt een tabblad voor u weergegeven, op de pagina waarvan reeds bestaande plug-ins worden getoond. Klik op de knop "Inschakelen" om de gewenste extensie in het programmavenster te activeren.

Als de plug-in al is geactiveerd, kunt u deze op dezelfde manier uitschakelen. De knop "Uitschakelen" bevindt zich tegenover de reeds ingeschakelde extensie.

Als u een lijst wilt zien van alle extensies die beschikbaar zijn voor opname in de browser, klikt u op het item "Plug-ins" aan de linkerkant van de pagina. In de vervolgkeuzelijst in de naamregel van elk element kunt u startparameters selecteren. Om het gebruik van de extensie uit te schakelen, selecteert u "Nooit inschakelen". Als u de module volledig wilt activeren, klikt u op het item "Altijd inschakelen". In sommige gevallen kunt u ook On Demand inschakelen selecteren als u de extensie alleen op bepaalde pagina's wilt uitvoeren.

Nieuwe add-ons laden

Als u een nieuwe extensie voor uw browser wilt downloaden of activeren, selecteert u in het gedeelte "Add-ons" van het browsermenu "Add-ons ophalen", die zich aan de linkerkant van de plug-inmanager bevindt. U krijgt een webinterface te zien waarmee u elke beschikbare extensie voor uw programma kunt downloaden. Met behulp van de regel "Zoeken tussen add-ons" kunt u de naam van een bepaalde applicatie invoeren. Om een geschikte extensie te vinden, kunt u ook de categorielijst of de lijst met de momenteel meest populaire extensies gebruiken.

Sommige plug-ins vereisen een herstart van de browser om de installatie te voltooien.

Nadat je de vereiste plug-in hebt gekozen, bekijk je de functionaliteit ervan. Om de plug-in te installeren, klikt u op "Toevoegen aan Firefox". Klik op de knop "Toestaan" om de add-on te downloaden. Nadat het downloaden is voltooid, wacht u tot er een venster verschijnt waarin u wordt gewaarschuwd voor de gevaren van het installeren van plug-ins van onbekende auteurs. Klik op Nu installeren om de wijzigingen toe te passen en het item automatisch te activeren.

Aanbevolen: