Een Laptop Kiezen: Enkele Geheimen

Inhoudsopgave:

Een Laptop Kiezen: Enkele Geheimen
Een Laptop Kiezen: Enkele Geheimen

Video: Een Laptop Kiezen: Enkele Geheimen

Video: Een Laptop Kiezen: Enkele Geheimen
Video: Laptop | Tab 2n1 Best for Online Class | Windows 10 2024, April
Anonim

Vooruitgang in de ontwikkeling van mobiele computerapparatuur stelt ons in staat de laptop niet te zien als een draagbare desktop met een beperkt aantal functies, maar als een volwaardige personal computer met hoge prestaties. Bij het kiezen van een laptop is het de moeite waard om te focussen op een aantal belangrijke parameters.

Laptopselectie
Laptopselectie

Aangezien een laptop nog steeds een draagbaar apparaat is, is het allereerst noodzakelijk om het te evalueren in termen van compactheid, draagbaarheid en het vermogen om zonder stroombron te werken. Secundaire factoren die de keuze van een laptop beïnvloeden, zijn prestatie-indicatoren en apparaatfunctionaliteit. Vergeet ook de ergonomie niet: de gebruiker mag geen ongemak ervaren bij het werken op de computer.

Draagbare voeding

Oplaadbare batterijen houden een lading vol vertrouwen 3-4 uur vast vanaf het moment dat ze worden losgekoppeld van de stroombron. In de meeste gevallen is dit voldoende, maar sommige gebruikers die meerdere uren onderweg zijn, hebben een langere batterijduur nodig. Als oplossing voor dit probleem worden twee opties overwogen: een extra batterij kopen of een laptop kopen met een batterij van hogere kwaliteit die langer meegaat. Opgemerkt moet worden dat in het laatste geval het gewicht van het apparaat aanzienlijk zal toenemen.

Koelsysteem

Laptops met een laag vermogen worden niet gekenmerkt door sterke verwarming, maar onder bepaalde bedrijfsomstandigheden kunnen ventilatiekanalen verstopt raken. Krachtigere laptops met aparte grafische kaart zouden dubbele koellichamen met geforceerde water- of gaskoeling moeten hebben. Ook kan het probleem gedeeltelijk worden opgelost door een ventilatiestandaard aan te schaffen.

Gewicht en afmetingen

Bij het kiezen van een laptop moet je rekening houden met het gewicht van het apparaat. De zogenaamde ultrabooks hebben het meest optimale gewicht, maar ze zijn erg grillig voor gebruiksomstandigheden en hebben een korte batterijduur. Over het algemeen is een gewicht van 3-3,5 kilogram best handig voor het gebruik van een laptop bij afwezigheid van een tafel. Houd er rekening mee dat krachtige spelcomputers veel meer wegen dan kantoor- en multimedialaptops.

Hardware

Met een vrij brede selectie laptops kunnen ze worden onderverdeeld in twee categorieën. Laptops met een gecombineerde CPU en GPU zijn lichtgewicht en worden tijdens het gebruik een beetje heet, maar hun mogelijkheden zijn niet genoeg voor een volwaardig gamingcentrum of het werken met arrays van berekeningen. Discrete grafische kaarten leveren veel betere prestaties, maar zijn duur, zwaar en energiezuinig. Je moet ook een laptop kiezen met de optimale hoeveelheid RAM en harde schijfcapaciteit. Solid-state schijven zijn de beste geheugenopslagapparaten voor laptops.

Ergonomie

Het gebruik van een laptop moet comfortabel zijn. De rol wordt hier gespeeld door de grootte en het type van het display, de locatie van de toetsen, de coating van de behuizing. Sommige gebruikers zullen houden van laptops met een offset touchpad; voor velen is de aanwezigheid van een numeriek NUM-toetsenbord van cruciaal belang. Let ook op het aantal en type connectoren voor het aansluiten van randapparatuur.

Aanbevolen: