Hoe Kies Je Een USB-stick?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een USB-stick?
Hoe Kies Je Een USB-stick?

Video: Hoe Kies Je Een USB-stick?

Video: Hoe Kies Je Een USB-stick?
Video: Bestanden kopiëren naar een USB stick op Windows 10 2024, Mei
Anonim

Elke gebruiker die constant met een computer werkt, heeft een USB-drive nodig. Een flashstation is uitermate handig voor het opslaan van een grote verscheidenheid aan informatie. Bij het kopen letten de meeste echter alleen op het volume van het apparaat. In feite heeft een USB-station een veel groter aantal parameters waarmee u rekening moet houden bij het kiezen.

Hoe kies je een USB-stick?
Hoe kies je een USB-stick?

instructies:

Stap 1

Eerst moet u het volume van de USB-drive selecteren. Zelfs als je op dit moment behoorlijk wat informatieruimte nodig hebt, probeer dan geen apparaten met een minimaal volume te kopen, want de prijs van 512 MB en 1 GB usb-drives is erg laag. De tweede optie is het meest optimaal voor het opslaan van tekst en grafische informatie, maar onthoud dat het onmogelijk is om hoogwaardige films en andere grote bestanden op zo'n flashstation op te slaan. In dit geval kunt u het beste een 2-8 GB usb-stick kopen.

Stap 2

Let dan op de baudrate. De meeste moderne USB-drives schrijven gegevens met een snelheid van 10 Mb/s en dragen gegevens anderhalf keer sneller over. Zowel snellere als langzamere modellen zijn te vinden in gespecialiseerde winkels, dus controleer de naam van het apparaat bij het kopen van een USB-drive. Als de kenmerken van een flashstation bijvoorbeeld de inscripties "Ultrasnel", "Zeer hoge snelheid" bevatten, heeft een dergelijk apparaat hoogstwaarschijnlijk een hoge gegevensoverdrachtsnelheid. Deze parameter is, net als de kwaliteit van de usb-drive zelf, afhankelijk van de fabrikant. De meest betrouwbare flashdrives zijn van SanDisk, Kingston, Samsung.

Stap 3

In winkels zijn er modellen van zowel middelgrote als zeer kleine maten. Bij het kiezen van een ontwerp hangt het allemaal af van uw voorkeuren. Onthoud echter dat kleine sticks veel gemakkelijker te verliezen zijn en dat hun prijs veel hoger is. Een apparaat dat is ontworpen om informatie over te dragen en op te slaan, moet betrouwbaar zijn, dus let bij het kiezen van een USB-station op schokbestendige en waterdichte modellen. De USB-stekker moet worden beschermd tegen invloeden van buitenaf, bij sommige modellen is deze afgesloten met een dop, bij andere is deze verborgen in de behuizing.

Stap 4

Daarnaast zijn er modellen die zijn uitgerust met een speciale kopieerbeveiliging. Je vindt er ook apparaten die zijn uitgerust met een vingerafdrukscanner of cryptomodule (ontworpen om informatie te versleutelen). Extra bescherming heeft ook invloed op de prijs van het apparaat.

Aanbevolen: