Een Optisch Station Installeren

Inhoudsopgave:

Een Optisch Station Installeren
Een Optisch Station Installeren

Video: Een Optisch Station Installeren

Video: Een Optisch Station Installeren
Video: How to Install an Optical Drive into a Desktop PC 2024, Mei
Anonim

Een optische drive in een computer is een zeer noodzakelijk onderdeel. Met zijn hulp wordt informatie vastgelegd op de harde schijf van de computer. Ook kan informatie van een computer worden vastgelegd op blanco schijven. Maar van tijd tot tijd moet het optische station worden vervangen. Het kan gewoon breken, stoppen met normaal ronddraaien van schijven of er gewoon krassen op achterlaten.

Een optisch station installeren
Een optisch station installeren

Noodzakelijk

Computer, optisch station, schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Het vervangen van een optische drive is natuurlijk niet zo'n lastige taak, maar je moet hier wel wat tijd voor uittrekken. Tot op heden zijn er twee verbindingsinterfaces voor interne optische schijven - een IDE-interface en een SATA-interface. Aansluiten via SATA-interface is handiger en sneller. Controleer uw computerdocumentatie om te zien of uw moederbord een SATA-interface heeft. Als er geen documentatie is, opent u het deksel van de systeemeenheid en zoekt u naar de SATA-inscriptie op het moederbord. Naast deze inscriptie zal er een connector zijn - dit is de SATA-interface (er zijn er meerdere, SATA 1, SATA2 of meer). Als het moederbord geen SATA heeft, moet je een schijf met een IDE-interface kiezen.

Stap 2

Dan moet u een schijf aanschaffen met de gewenste interface. Als je een SATA-connector hebt, is het ten zeerste aanbevolen om een SATA-schijf te kopen.

Stap 3

SATA-schijfverbinding. Open het deksel van de systeemeenheid. Verwijder de oude schijf uit het compartiment. Installeer een nieuwe op zijn plaats. Sluit nu gewoon de SATA optische drive aan met een SATA-kabel. Er zitten meerdere SATA-interfaces op het moederbord en het maakt niet uit op welke je de schijf aansluit. Het wordt op alle interfaces herkend en werkt op dezelfde manier. U kunt de computer aanzetten en de schijf wordt door het systeem herkend.

Stap 4

Verbinding via IDE-interface. Er moeten twee IDE's op het moederbord aanwezig zijn (primaire master en secundaire master). Een paar apparaten kan op één interface worden aangesloten, maar het gebruik van speciale jumpers is vereist. Dit heb je niet nodig. Om verwarring te voorkomen, sluit u de schijf gewoon aan op de secundaire master, aangezien de harde schijf op de primaire moet worden aangesloten. Gebruik een speciale lus om verbinding te maken. Het moet bij het moederbord worden geleverd. Als er geen IDE-lintkabel beschikbaar is, kan deze afzonderlijk worden gekocht bij elke computerhardwarewinkel. De verbindingsprocedure is precies hetzelfde als in het geval van de SATA-interface, alleen de IDE-poort wordt gebruikt.

Aanbevolen: