Wat Is Beter Nokia Lumia 720 Of IPhone 5c

Inhoudsopgave:

Wat Is Beter Nokia Lumia 720 Of IPhone 5c
Wat Is Beter Nokia Lumia 720 Of IPhone 5c

Video: Wat Is Beter Nokia Lumia 720 Of IPhone 5c

Video: Wat Is Beter Nokia Lumia 720 Of IPhone 5c
Video: iPhone 5 vs Lumia 920 - Полное сравнение 2024, Mei
Anonim

Nokia Lumia 720 en iPhone 5c verschillen vooral in prijs. Het eerste toestel is bijna de helft goedkoper dan het tweede. Bovendien betekent zo'n aanzienlijk prijsverschil niet hetzelfde verschil in de kwaliteit van de telefoon en zijn "vulling".

Wat is beter Nokia Lumia 720 of iPhone 5c
Wat is beter Nokia Lumia 720 of iPhone 5c

ideologische keuze

Als u een computer gebruikt met het besturingssysteem Windows 8 of 8.1, let dan op een Nokia-telefoon. Voor moderne smartphones speelt het concept van een ecosysteem een belangrijke rol. Windows Phone in combinatie met Windows biedt geweldige mogelijkheden voor synchronisatie, back-up en updates. Hetzelfde geldt voor iPhones als je een Mac-gebruiker bent.

Specificaties:

Vergelijk de processors iPhone 5c en Lumia 720. Het eerste toestel heeft een Apple A6 processor, het tweede heeft een Qualcomm MSM8227 dual-core processor. De A6-processor is efficiënter, maar dit voordeel is niet eenduidig. Het punt is dat het iOS-besturingssysteem zwaarder is dan Windows Phone. Daarom kunnen we, rekening houdend met beide factoren - het type processor en het besturingssysteem, praten over bijna identieke prestatiekenmerken van telefoons.

Bij het kopen van een nieuw apparaat letten de meeste gebruikers op het uiterlijk, de afmetingen, het gewicht en de fabricagematerialen van de telefoon. De afmetingen van de telefoon van Apple zijn 59,2 × 124,4 × 8,97 millimeter, en de Nokia - 67,5 × 127,9 × 9 millimeter. Tegelijkertijd is de iPhone zwaarder - 132 gram versus 128 gram. Dit is natuurlijk niet een heel significant verschil. Volgens de algemene gebruikerservaring is de Lumia 720 echter compacter en ligt hij beter in de hand.

Beide smartphones hebben een hoge kwaliteit en heldere schermen. Het display van de iPhone 5c heeft dus een diagonaal van vier inch en de resolutie is 640 × 1136 pixels. Het toestel van Nokia heeft een display van 4, 3 inch en een resolutie van 480×800. IPhone-afbeeldingen zijn van hogere kwaliteit, dus kies deze telefoon als je graag video's en foto's op het scherm bekijkt.

Het is ook noodzakelijk om aandacht te besteden aan het feit dat telefoons enigszins verschillen in hun batterijen en dus in gebruiksduur. De iPhone 5c heeft een 1510 mAh-batterij. De Nokia Lumia 720 heeft dit cijfer van 2000 mAh. Nogmaals, dit voordeel is niet eenvoudig. Het iOS-besturingssysteem is zeer goed geoptimaliseerd en de iPhone gaat waarschijnlijk langer mee op een enkele lading dan een Nokia-apparaat met een grotere batterij.

Toepassingen

Als we de app stores van Apple en Microsoft vergelijken, moeten we toegeven dat de eerste een aanzienlijk grotere selectie aan programma's biedt. Natuurlijk vind je er alle gangbare applicaties voor Windows Phone, maar voor kenners van hoogwaardige games, utilities en elektronische assistenten is de rijke Apple Store meer geschikt.

Aanbevolen: