Hoe Een Netwerkkaart Te Kiezen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Netwerkkaart Te Kiezen
Hoe Een Netwerkkaart Te Kiezen

Video: Hoe Een Netwerkkaart Te Kiezen

Video: Hoe Een Netwerkkaart Te Kiezen
Video: netwerkkaart 2024, Mei
Anonim

De netwerkkaart van een computer is de deur naar de "grote wereld". Hierdoor wordt een verbinding met internet gemaakt, alle gedownloade films, programma's en andere informatie "passeren". In dit geval fungeert de netwerkkaart ook als zekering tussen de netwerkkabel en het moederbord.

Hoe een netwerkkaart te kiezen
Hoe een netwerkkaart te kiezen

Het is nodig

Computer, netwerkkaart, basiskennis van computertechnologie

instructies:

Stap 1

De meeste netwerkkaarten voeren dezelfde reeks functies uit. De enige uitzonderingen zijn gespecialiseerde apparaten voor gebruik in servers, printers en sommige andere apparaten. Daarom is er geen specifieke behoefte om "zich te verdiepen" in de eigenaardigheden van de werking van de netwerkkaarten. Je kunt gewoon naar de winkel gaan en zeggen "Geef me een netwerkkaart."

Stap 2

De laatste tijd worden de zogenaamde "gigabit" -kaarten steeds meer verspreid. Zoals de naam al doet vermoeden, is hun maximale bandbreedte 1000 megabits. Ze kosten meerdere keren duurder dan conventionele kaarten, en het kopen ervan is alleen gerechtvaardigd als de gegevensoverdrachtsnelheid in het netwerk 100 megabits per seconde overschrijdt. Als je ISP deze snelheid biedt, koop dan een gigabit-netwerkkaart, anders is een gewone 10/100-kaart voldoende.

Stap 3

De fabrikant van de kaart maakt niet zoveel uit. Wat betreft de chips die in netwerkkaarten worden gebruikt, geven de meeste mensen die met netwerken werken de voorkeur aan Realtek-producten.

Stap 4

Als je een laptop hebt, kun je er natuurlijk geen gewone netwerkkaart in steken. Koop in dat geval een USB- of ExpressCard-netwerkadapter, zorg er wel voor dat uw laptop een ExpressCard-slot heeft.

Aanbevolen: