Hoe Kies Je De Juiste Webcam

Hoe Kies Je De Juiste Webcam
Hoe Kies Je De Juiste Webcam

Video: Hoe Kies Je De Juiste Webcam

Video: Hoe Kies Je De Juiste Webcam
Video: Hoe Kun Je Live Streamen met je Camera? Stap voor stap tutorial (Live Stream Set-up Tour) 2024, April
Anonim

De webcam maakt de communicatie tussen mensen op grote afstand van elkaar beter. Het is immers veel prettiger om de gesprekspartner te zien dan hem alleen te horen.

Hoe kies je de juiste webcam
Hoe kies je de juiste webcam

Tegenwoordig weet iedereen hoe het Skype-programma moet worden gebruikt, maar niet iedereen kan de webcam die in een bepaald geval nodig is correct kiezen. Bovendien biedt de markt deze apparaten in enorme hoeveelheden aan.

Er zijn desktop- of ingebouwde laptop- en tabletwebcams. Ze verschillen in het hechtingsniveau, de methode van gegevensoverdracht, de resolutie van de matrix. De laatste parameter voor de gemiddelde gebruiker is de belangrijkste, omdat het van de resolutie afhangt hoe duidelijk het beeld zal zijn, hoe wazig je de gesprekspartner of duidelijk zult zien. Hiervoor moet je kijken naar het aantal pixels van een bepaalde webcam. De kleinste - 0,3 Mpix - wordt aangeboden door de goedkoopste toestellen. Het is beter om te beginnen met het kiezen van een webcam met een resolutie van 1,3 megapixels, dit zal helpen om de kans op beeldoverdracht op een min of meer "draaglijk" niveau te vergroten, geschikt voor videocommunicatie, zelfs bij weinig licht.

Een belangrijke parameter bij het kiezen van een webcam is de kwaliteit van de microfoon. Veel apparaten hebben een ingebouwde microfoon, waardoor de aanschaf van een extra microfoon overbodig is. De microfoon moet echter wel goed werken, anders heeft het invloed op je communicatie. Het is goed als je de microfoon test terwijl je nog in de winkel bent. Het moet geluid helder en storingsvrij overbrengen, anders mag zo'n apparaat niet worden gekocht.

Let bij de aanschaf van een webcam op met welk besturingssysteem de apparaatsoftware compatibel is. EasyCam biedt bijvoorbeeld universele webcams die op elk besturingssysteem kunnen worden geïnstalleerd. Als u een Mac-besturingssysteem gebruikt, let dan speciaal op deze instelling, aangezien veel webcams exclusief voor Windows zijn.

Denk bij het kiezen van een webcam na waar dit apparaat voor zal dienen. Al is het alleen voor communicatie op internet, dan moet je niet te veel betalen voor extra opties, bijvoorbeeld zoom. Er zijn webcams waarvoor stuurprogramma's nodig zijn tijdens de installatie. Wees niet bang voor hen. Er is niets ingewikkelds aan het installatieproces.

De laatste tijd zijn vooral webcams die verbinding maken via wifi populair, omdat je hiermee het apparaat overal in de kamer kunt plaatsen. Hun kosten zijn echter hoger dan die van apparaten die via USB op een computer zijn aangesloten.

De kosten van webcams beginnen bij 300 roebel. De beste fabrikanten in dit marktsegment zijn Logitech, Microsoft, Genius, A4-Tech, Philips, Creative, Dialog. Rekening houdend met alle parameters, kun je de beste webcam voor jezelf kiezen.

Aanbevolen: