Hoe Kies Je De Juiste Laptop?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je De Juiste Laptop?
Hoe Kies Je De Juiste Laptop?

Video: Hoe Kies Je De Juiste Laptop?

Video: Hoe Kies Je De Juiste Laptop?
Video: Hoe kies je de juiste laptop? 2024, April
Anonim

Moderne computerfabrikanten bieden consumenten een enorm scala aan verschillende laptops. Door de juiste mobiele pc te kiezen, kunt u geld besparen door te veel te betalen voor onnodige functies. De keuze van een laptop moet gebaseerd zijn op de individuele behoeften van de toekomstige gebruiker.

Hoe kies je de juiste laptop?
Hoe kies je de juiste laptop?

Afmetingen en uiterlijk

Houd bij het kiezen van de schermgrootte rekening met het doel waarvoor u uw mobiele computer gaat gebruiken. Als je van plan bent je laptop constant bij je te dragen, let dan op draagbare apparaten (netbooks) met een matrixformaat van 10 tot 12 inch. Helaas is het gebruik van dergelijke computers niet altijd handig. Ga je thuis of op kantoor op een laptop werken, overweeg dan om een computer met een groot scherm (17,3 inch) aan te schaffen. De meest veelzijdige optie zijn 14-inch apparaten.

Besteed aandacht aan het uiterlijk van de laptop, vooral het toetsenbord. Een toetsenbord van de juiste grootte zal het typen aanzienlijk vereenvoudigen. Dit is het geval in gevallen waarin de laptop voornamelijk wordt gebruikt om met documenten te werken. De handigste toetsenborden zijn die met een opening tussen de knoppen. Ook de aanwezigheid van een apart digitaal blok is een pluspunt.

Specificaties:

Een gaming mobiele computer moet een aparte videokaart hebben. Geïntegreerde videochips kunnen alleen games aan met relatief eenvoudige graphics. Een gaming-laptop met een echt krachtige videokaart kost meestal meer dan 35.000 roebel. Momenteel zijn mobiele videokaarten uit de nVidia 4-6-serie relevant. Het is beter om vooraf de voordelen van een bepaald grafische kaartmodel te bestuderen.

Geïntegreerde graphics verminderen de prestaties van de laptop omdat tijdens het werken gebruiken ze het RAM-geheugen van de mobiele pc en niet hun eigen bronnen.

Als u van plan bent om een mobiele computer op kantoor te gebruiken, is het kopen van een laptop met geïntegreerde grafische kaart ideaal. Geïntegreerde chips doen geweldig werk met taken zoals video's bekijken, surfen op internet, eenvoudige grafische editors gebruiken, enz.

Moderne laptopprocessors hebben ten minste twee fysieke kernen. Dit is voldoende voor de meeste dagelijkse taken. Een quad-core processor is de moeite waard om te kiezen als je een groot aantal relatief "zware" programma's tegelijkertijd gaat gebruiken. In het laatste geval moet de hoeveelheid RAM meer dan 4 Gb bedragen.

Sommige verkopers zijn sluw en wijzen op 4 processorkernen. Dit betekent vaak de aanwezigheid van Hyper Treading-technologie, waardoor 4 threads voor 2 cores kunnen worden gebruikt.

De snelheid van een computer hangt niet alleen af van de processor en de hoeveelheid RAM. Als de snelheid van het laden van het besturingssysteem, de snelheid van het openen en opslaan van bestanden, de mogelijkheid om vrijwel direct programma's te starten voor u uiterst belangrijk zijn, kies dan voor een laptop met een SSD-harde schijf. De meest ideale optie zou zijn om een mobiele pc te kopen, die de mogelijkheid heeft om een SSD-schijf te installeren in combinatie met een standaard HDD-schijf. Hiermee kunt u uw laptop sneller maken door de mogelijkheid te bieden om een groot aantal bestanden in het permanente geheugen op te slaan.

Aanbevolen: