Hoe Een Voeding Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Voeding Te Kiezen?
Hoe Een Voeding Te Kiezen?

Video: Hoe Een Voeding Te Kiezen?

Video: Hoe Een Voeding Te Kiezen?
Video: Diabetes type 2 genezen met voeding? | Voedingscentrum 2024, Mei
Anonim

Bij het kiezen van componenten letten gebruikers van een personal computer vaak niet goed op de keuze van een voeding. Als de computer op kantoor is en lage prestaties levert, maakt dit misschien niet zoveel uit, en de voedingseenheid die wordt geleverd met budgetbehuizingen zal voldoende zijn. Maar als de computer aan het gamen is en hoge prestaties levert, moet u zorgvuldig een voeding kiezen en rekening houden met verschillende punten.

Hoe een voeding te kiezen?
Hoe een voeding te kiezen?

Het is nodig

Minimale kennis van computertechnologie

instructies:

Stap 1

Zorg er bij het kiezen van een voeding voor dat u het totale stroomverbruik berekent dat de systeemeenheid zal hebben. Deze waarde bestaat voornamelijk uit het stroomverbruik van de processor, videokaart, harde schijven en optische drive. U kunt deze kenmerken vinden op de websites van de fabrikanten van deze componenten. Vermenigvuldig vervolgens het resulterende cijfer met 1, 5, het resultaat is het aanbevolen vermogen van de voeding.

Stap 2

Naast voeding verschillen voedingen in het type en aantal aansluitingen voor het aansluiten van apparaten. Controleer welke connectoren je nodig hebt en of ze in de geselecteerde voeding zitten.

Stap 3

Schaf indien mogelijk een zogenaamde "modulaire" voeding aan. Het verschilt van conventionele blokken doordat kabels met connectoren afneembaar zijn en u alleen die kabels kunt gebruiken die nodig zijn om apparaten aan te sluiten. Tegelijkertijd zullen ongebruikte kabels de ruimte in de behuizing niet vervuilen. Het enige nadeel van dergelijke blokken is hun hogere kosten in vergelijking met conventionele.

Stap 4

Let bij het kiezen goed op hoe de voeding afkoelt. Het moet worden uitgerust met een ventilator met een grote diameter (12-14 cm), die ook vrij stil moet zijn.

Stap 5

Koop voedingen van bekende fabrikanten. Probeer niet de goedkoopste eenheid met het vereiste vermogen te kopen. Goede PSU's zijn nooit goedkoop, en geld besparen kan een nadelig effect hebben op de kwaliteit en betrouwbaarheid van een PSU.

Aanbevolen: