Hoe Een Pc-voeding Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Pc-voeding Te Kiezen?
Hoe Een Pc-voeding Te Kiezen?

Video: Hoe Een Pc-voeding Te Kiezen?

Video: Hoe Een Pc-voeding Te Kiezen?
Video: Welke voeding kies je? - PC Detective #15 2024, Mei
Anonim

De keuze van de voeding is meestal vereist in twee gevallen. De eerste is wanneer u een nieuwe computer koopt, als u liever zelf de componenten kiest in plaats van kant-en-klare computers te kopen. De tweede - tijdens modernisering of in geval van defecte onderdelen.

Hoe een pc-voeding te kiezen?
Hoe een pc-voeding te kiezen?

instructies:

Stap 1

Neem rustig de tijd met de keuze van een voeding en koop niet de eerste optie die je door adviseurs in de winkel wordt aangeboden. Dit is vooral het geval wanneer de adviseur u simpelweg adviseert om een of andere voedingseenheid aan te schaffen, zonder zelfs maar de configuratie van uw computer te specificeren.

Stap 2

Bepaal het optimale wattage van de voeding. Om dit te doen, moet u het totale vermogen vinden dat nodig is om de geïnstalleerde componenten te laten werken en dit vervolgens naar boven afronden. Hierdoor krijgt u de optimale stroomvoorziening. Als u een voedingseenheid koopt met minder stroom dan nodig is, kan de computer defect raken.

Stap 3

Als u dergelijke berekeningen niet wilt doen, bedenk dan wat u van plan bent op de computer te doen. Als je hem nodig hebt voor het bekijken van films en foto's, het werken met documenten, etc., dan is een voeding met een vermogen van ongeveer 400 W voldoende voor jou. Als u werkt met programma's die zijn ontworpen om 3D-objecten te maken en te bewerken, of een computer gebruikt voor games, moet u een krachtigere voedingseenheid kiezen - vanaf 500 W en hoger.

Stap 4

Let op het aantal stroomkabels voor de harde schijf. Als u niet één, maar meerdere harde schijven wilt gebruiken, moeten er voldoende kabels zijn om elk van hen van stroom te voorzien. Overigens is het de moeite waard om op de lengte van de kabels te letten, vooral als je pc-behuizing niet compact is.

Stap 5

Schat het koelsysteem van de voeding, in het bijzonder de ventilatordiameter Hoe groter deze is, hoe groter de koelluchtstroom en hoe lager het geluidsniveau. Bovendien zijn sommige modellen voedingen uitgerust met speciale circuits die de temperatuur van de voedingseenheid regelen en de ventilatorsnelheid in overeenstemming daarmee veranderen. Zo zal bij voldoende koeling het geluidsniveau relatief laag zijn.

Aanbevolen: