Hoe Kies Je Een Virtual Reality-helm Als Cadeau?

Hoe Kies Je Een Virtual Reality-helm Als Cadeau?
Hoe Kies Je Een Virtual Reality-helm Als Cadeau?

Video: Hoe Kies Je Een Virtual Reality-helm Als Cadeau?

Video: Hoe Kies Je Een Virtual Reality-helm Als Cadeau?
Video: How To Become A Virtual Reality Developer (5 Beginners Tips) 2024, Mei
Anonim

Een van de beste cadeaus voor het nieuwe jaar is een virtual reality-helm. Opgemerkt moet worden dat een dergelijk cadeau kan worden gekozen, zelfs als het geplande budget voor geschenken erg klein is.

Een virtual reality-helm kiezen als cadeau
Een virtual reality-helm kiezen als cadeau

De eerste die op de markt verkrijgbaar was, waren de eenvoudigste kartonnen helmen, die beter een VR-headset zouden worden genoemd. Zo'n helm betekende dat een smartphone als scherm en als computer werkte. De helm zelf was een gewoon karton dat was uitgesneden in de vorm van het hoofd van een gemiddelde gebruiker, met star vaste lenzen (die bijgevolg niet kunnen worden aangepast aan de eigenaardigheden van de ogen van elke gebruiker). Een belangrijk voordeel van een dergelijke helm is de lage prijs en het gebruiksgemak. Een leuke toevoeging - veel bedrijven die dergelijke helmen verkopen, bieden aan om het product te merken, dat wil zeggen dat elke koper een partij helmen met hun eigen afbeeldingen kan bestellen.

De Chinese versie van de VR-helm, die lage kosten en goede functionaliteit combineert, kost iets meer. Dit is niet langer een kartonnen vaartuig, maar een bijna echte plastic helm die eruitziet als een topontwikkelde. In dergelijke helmen vindt u vaak een ingebouwd display (dat wil zeggen, ze zijn ontworpen om op een pc te worden aangesloten), een gyroscoop en een geluidsweergavesysteem. Naast de redelijke prijs stelt zo'n helm niet veel eisen aan de prestaties van een pc of telefoon.

De duurste optie is een "echte" virtual reality-headset, waarvoor een computer nodig is die krachtig genoeg is om te draaien. Ze zijn uitgerust met volgsensoren en volgsystemen voor een volwaardig spel, creëren een "cool" beeld op de ingebouwde schermen en verrassen zo gamers met prachtige virtuele werelden. De kosten van zelfs niet erg dure modellen VR-helmen passen echter niet in het cadeaubudget van een gemiddeld gezin, vooral als je dit soort geschenken kiest, niet alleen voor je eigen kind, maar ook voor neefjes, neven en nichten. Maar aan de andere kant beperken fabrikanten zich niet tot commercieel verkrijgbare gadgets, maar beloven ze nieuwe, zelfs modernere, dat wil zeggen dat we kunnen verwachten dat de prijzen voor niet de nieuwste en vlaggenschipmodellen zullen dalen.

Dus, is het de moeite waard om zo'n geschenk te kopen of op zoek te gaan naar iets anders? Wil je virtual reality "naar smaak" proberen, maar het gezinsbudget is klein, dan is het kopen van een goedkope helm zeker de moeite waard. Ondanks al zijn nadelen, zal het je de mogelijkheid geven om VR van binnenuit te bekijken voor een redelijk bescheiden bedrag en zal je begrijpen hoeveel je een duurdere helm voor games nodig hebt. Hetzelfde advies kan worden gegeven aan mensen met een onbeperkt gezinsbudget.

Aanbevolen: