Hoe Word Je Niet Moe Van De Computer?

Inhoudsopgave:

Hoe Word Je Niet Moe Van De Computer?
Hoe Word Je Niet Moe Van De Computer?

Video: Hoe Word Je Niet Moe Van De Computer?

Video: Hoe Word Je Niet Moe Van De Computer?
Video: Vader laat 13-jarige zoon roken en drinken - DAT IS TOCH NIET NORMAAL? #01 2024, Mei
Anonim

Dagelijks lang computerwerk kan een negatieve invloed hebben op de menselijke gezondheid. Constant in één houding blijven en vermoeide ogen leiden ertoe dat er aan het einde van de werkdag een gevoel van ernstige vermoeidheid is.

Hoe word je niet moe van de computer?
Hoe word je niet moe van de computer?

instructies:

Stap 1

Plaats de computer correct. Laat geen direct zonlicht op de monitor of in uw ogen schijnen. Het is beter om het licht in de kamer iets te dimmen, maar het is ook schadelijk om in het donker te werken, anders worden de ogen moe van de heldere monitor. Een lamp aan de zijkant van de computer zal een goede hulp zijn.

Stap 2

Ga rechtop zitten. Uw ogen moeten tegen het midden van de monitor rusten en de afstand tussen beide moet minimaal 60 cm zijn. Plaats het toetsenbord en de muis zo dat wanneer u werkt, uw polsen op de tafel liggen en niet in de lucht hangen, wat beladen is met zo'n onaangename ziekte als een bekneld carpale zenuwkanaal. Zet je voeten recht en gooi ze in geen geval op elkaar. Als u het ongemakkelijk vindt om in een rechte stoel te zitten, verander deze dan.

Stap 3

Allereerst worden de ogen moe van deze techniek. Hoe lager de resolutie van de monitor, hoe groter de belasting van het zicht. Koop indien mogelijk een monitor met een hoge resolutie en maak de helderheid van het beeld zo laag mogelijk. Tegenwoordig zijn er ook computers beschikbaar met speciale coatings om de blootstelling van de ogen te verminderen.

Stap 4

Neem pauzes van het werk. Om schadelijke computerblootstelling tot een minimum te beperken, moet u uw ogen elk uur van de monitor halen en rust gunnen. Ga 5 minuten zitten met je ogen gesloten in een ontspannen toestand. En doe dan een speciale oefening voor de ogen: knijp je ogen langzaam naar rechts, links, op en neer, maak ze in een cirkelvormige beweging.

Stap 5

Sta zo vaak mogelijk op van de computer. Het is aan te raden dit elk uur te doen. Loop door het kantoor, strek je langzaam uit, doe een paar squats, torso twists en ga meerdere keren op je tenen staan. Dit zal de bloedstroom in het lichaam verbeteren en spataderen voorkomen.

Stap 6

Ventileer de kamer. Werkende computerapparatuur zendt een elektromagnetisch veld uit, dat bijdraagt aan de afzetting van fijne stofdeeltjes op blootgestelde huid en haren. Dit kan leiden tot uitdroging en irritatie. Om dit te voorkomen, begint u de dag met een natte reiniging van uw werkruimte en zet u om de twee uur een raam open, vooral als er meerdere computers in de kamer zijn.

Aanbevolen: