Een Nieuwe Computer Kiezen New

Inhoudsopgave:

Een Nieuwe Computer Kiezen New
Een Nieuwe Computer Kiezen New

Video: Een Nieuwe Computer Kiezen New

Video: Een Nieuwe Computer Kiezen New
Video: Een nieuwe computer kopen: Waar moet ik op letten? - Hulpstation, computerhulp aan huis 2023, Maart
Anonim

Om een geschikt model van een personal computer te selecteren, is het noodzakelijk om het doel van de aankoop van dit apparaat duidelijk te formuleren. Daarna moet u de kenmerken van belangrijke apparaten zorgvuldig bestuderen, zodat ze allemaal aan uw behoeften voldoen.

Een nieuwe computer kiezen new
Een nieuwe computer kiezen new

instructies:

Stap 1

Begin met het kiezen van het type personal computer. Er zijn drie hoofdtypen moderne pc's: monoblocks, nettops en klassieke computers. Het eerste type omvat hybriden van een systeemeenheid en een monitor. Ze zijn over het algemeen geweldig voor kantoorgebruik en surfen op internet.

Stap 2

Nettops zijn miniatuur-analogen van klassieke systeemeenheden. Hun belangrijkste voordelen zijn lage kosten en kleine afmetingen. Uiteraard zijn de prestaties van deze computers relatief laag. Kies voor een nettop als je een pc wilt gebruiken in plaats van een thuisbioscoop.

Stap 3

Als u alle mogelijkheden van moderne computers optimaal wilt benutten, kiest u voor de klassieke combinatie van een systeemeenheid en een monitor. Nadat u het type hebt bepaald dat u nodig hebt, gaat u verder met de selectie van accessoires.

Stap 4

Het is vermeldenswaard dat een kant-en-klare systeemeenheid in de regel 10-20% meer kost dan het totaal van alle apparaten waaruit het bestaat. Dit prijsverschil is goed merkbaar, ook als de montage van uw pc tegen betaling door specialisten wordt uitgevoerd. Begin met het kiezen van je moederbord en CPU.

Stap 5

Kies een set van deze apparaten op basis van uw behoeften. Bij het kiezen van een CPU is het beter om relatief nieuwe modellen te overwegen. Hierdoor hoeft u niet lang na te denken over het vervangen van dit apparaat. Koop een CPU met drie of vier cores, elk meer dan 2 GHz.

Stap 6

De hoeveelheid RAM in een moderne computer mag niet minder zijn dan 3 GB. Idealiter zou u 4 GB of meer RAM moeten gebruiken. Het is vermeldenswaard dat twee GB voldoende is om met kantoortoepassingen te werken, op internet te surfen en de meeste "lichte" programma's uit te voeren.

Stap 7

Let bij het kiezen van een videokaart op de busparameters. Om met krachtige grafische applicaties te werken heb je een videokaart nodig met een geheugencapaciteit van meer dan 1 GB en een 256 bit bus.

Stap 8

Als je een kenner bent van goede kwaliteit muziek, koop dan een aparte geluidskaart. De praktijk leert dat deze apparaten veel beter presteren dan hun geïntegreerde tegenhangers.

Populair per onderwerp