Alles Over Laptops: Welke Te Kiezen

Inhoudsopgave:

Alles Over Laptops: Welke Te Kiezen
Alles Over Laptops: Welke Te Kiezen

Video: Alles Over Laptops: Welke Te Kiezen

Video: Alles Over Laptops: Welke Te Kiezen
Video: Hoe kies je de juiste laptop? 2024, Mei
Anonim

Om een geschikte laptop aan te schaffen, is het noodzakelijk om veelvoorkomende fouten te vermijden die kunnen worden gemaakt bij het kiezen ervan, en om te bepalen waarom de toekomstige eigenaar deze nodig heeft.

Alles over laptops: welke te kiezen
Alles over laptops: welke te kiezen

Het kopen van een laptop kan worden gekenmerkt door een parafrase van een volksverhaal: als je naar rechts gaat, vind je prestaties, als je naar links gaat, krijg je draagbaarheid. Het selectieproces is best ingewikkeld, maar als je de perfecte balans voor jezelf kunt vinden, vind je een betrouwbare assistent in je laptop.

Laptop voor thuis

Een van de meest voorkomende fouten die mensen maken bij het kiezen van een laptop is het kopen voor thuisgebruik. Ondanks al het schijnbare gemak van dit soort operaties, heeft een laptop niet eens in geringe mate alle voordelen van een stationaire computer. Als de prestaties van huidige laptops net zo goed kunnen zijn als desktops, dan blijft de grootte en resolutie van het scherm, de responstijd van de laptopmatrix ver achter bij de desktopmonitor. Bovendien kost een stationaire computer met vergelijkbare kenmerken minstens een derde minder.

Universele laptop

Er zijn geen universele laptops. Elk van hen heeft zijn eigen doelen. Als je bijvoorbeeld een laptop nodig hebt met een zeventien inch-scherm en een krachtige batterij, moet je erop voorbereid zijn dat deze minimaal 3,5 kilogram zal wegen. Met dit gewicht wordt het al ongeschikt voor gemakkelijk transport en verandert het in een desktopcomputer.

Het is raadzaam om een laptop te kiezen met een schermdiagonaal van 13-15 inch, die niet meer dan 2,5 kilogram weegt. Hij is geschikt om op internet te surfen, films te kijken onderweg en te werken met eenvoudige programma's. Voor complexere doeleinden moet u dextop kiezen.

Videokaart

De videokaart is niet het belangrijkste onderdeel van de laptop. Voor kantoortaken is een geïntegreerde videokaart voldoende. Ben je van plan om games te spelen of films te kijken in FullHD kwaliteit, dan kun je in zo'n situatie niet zonder een externe videokaart.

Accu

Houd er rekening mee dat als je een laptop met een krachtige batterij wilt kopen, deze minimaal 200-300 gram zal wegen. Bovendien zal een laptop met zo'n batterij in zijn richting worden overtroffen. Je moet hier klaar voor zijn of genoegen nemen met een standaard batterij, die meestal zo'n 4 uur meegaat.

Winchester

Clouddrives of goedkope draagbare apparaten zoals externe schijven zijn geschikt voor het opslaan van gegevens. Belangrijke gegevens mogen ondanks de schijnbare betrouwbaarheid niet in één exemplaar op een laptop worden opgeslagen. Het werkt in nogal moeilijke omstandigheden, dus gegevensherstel kan een ontmoedigende taak worden.

Let bij het kiezen van een harde schijf niet op het volume, dat de prestaties aanzienlijk kan beïnvloeden, maar niet op snelheid en betrouwbaarheid. De ideale optie zou een SDD-schijf zijn, die nu bij de meeste laptops wordt geleverd.

Aanbevolen: